PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Fimo
Tvoříte z fima? Pojďte o tom pokecat a získat novou inspiraci, vkládejte fotečky svojí tvorby, rádi se podíváme. Upozorňujeme ale, že pokud půjde o jasnou reklamu na eshop, odkaz bude smazán. Na nabídku výrobků poslouží fórum Fimo nabídka / poptávka.
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
minivrtačka
lidičky, používáte někdo minivrtačku ??? podobné této http://www.vltava2000.cz/vytvarne-potreby/goods-1011-minivrtacka-.html ... mám ji objednanou, tak doufám, že mi pomůže s dírkama do fimo kuliček :-) ste s ní spokojení -? -
-
RE: Libec věci :)
Čokoláda a vajíčko pěkný nápad, jinak bych řekl, že je to docela....nečisté - otisky, nesymetrické, nepřesné,... Díla hezká, ale hned takhle na prodej a i ty fotky by mohli být lepší, aspoň zaostřené, když se tím chcete prezentovat...-
RE: Libec věci...
Pokud hledáš symetrii a přesnost, tak to si zajdi k vietkongovi a kup si tam nějaký věci ;) Pokud člověk vyrábí něco ručně, tak v životě nebude mít 100% symetrii a přesnost. Jedině tak robot vyrobí výrobek s přesností na 99,5% takže nic neni 100% :) A takovýhle radílky každej má nejradši :D-
RE: Libec věci....
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/539224_275440159207494_275424379209072_617826_2725859_ n.jpg
Tak pro příklad tohle. Opatlané, kostrbaté hrany, vrypy a tak dál. K tomu nemusí být nikdo stroj, aby to viděl a zarovnal, či se snažil trochu dorovnat po upečení alespoň. Tedy pokud ti není deset :-) -
Promiň, ale to je výmluva, že ruční práce znamená křivé a nepřesné a upatlané. A upřímně, ať vyrobím co vyrobím, tak pro mě nejhezčí reakce je - kde jsi to koupil, protože tím buď podceňuje mé schopnosti (což chápu :D ) a nebo tím právě říká, že je to tak pěkné, že to vypadá jako vyrobené. A z druhé strany, nosit na sobě něco koupeného, kde by byli reakce, to sis to hezky vyrobil....by mi způsobilo reakci, že jsem si to fakt mohl vyrobit sám :D A sice možná je dobře (pro zákazníka), že ukazujete i špatné věci, ale pro Vás je nej ukazovat jen ty nejlepší věci - tím si zachováváte nákou kvalitu. Je rozdíl najít 3 věci nadprůměrné věci mezi podprůměrnými (působí to jako náhoda), než ukazovat a prodávat jen ty tři, působí to pak, že si držíte laťku. -
-
A mimochodem - kreativní poznámka - Náhrdelník s Jackem máte blbě - má mít čelist takhle http://nd04.jxs.cz/477/087/1ac5d30a79_76218873_v1.jpg-
Ježiš, ty jsi tak zlý člověk. A jinak:
Za a) Název náhrdelník je z FB http://nd05.jxs.cz/785/146/a06cec4383_85044017_o1.png
Takže si sám přečti, co tam je a pak tu něco remcej :D
Za b) Není to okopírované z netu, ale z filmu Nightmare Before Christmas, postava Jacka, kterou se snažíš okopčit, ale jak jsem řekl, okopčila špatně a nazýváš to tím, že jsi tam dala své
Za c) Pokuď to nemá být Jack a má to být něco svého - tak pak opravdu nemáš fantazii, když nazýváš špatně udělanou kopii jako výtvor kde je něco svého.-
Tak to pardon, jelikož něco podobného tam máme ještě jednou. Já se nic nesnašim okopčit :D :D To totiž nemá bejt nějakej Jack ;) Nápad byl udělat smajla ale takovýho trochu strašidelnýho. Takže tvé obviňování, že jsem kopírka je bezdůvodná. A já se ti nemusim vůbec zpovídat co si vyrábim. Špatně vyrobená kopie :D Ty seš komik :D
-
-
Tvoje rady jsou mi 1000000x na prd :D :D Vy jste tu komunita lidí co si hraje úplně na machry a jste úplně k smíchu :D Tady to číst je jak číst rozhovor mezi skupinou egoistů co si hrajou na pány bohy :D :D Lepší nežli kabina fotbalistů :D :D-
A já si na nic nehraju. S Fimem jsem nikdy nedělal (dělám s jinou polymerní hmotou) a sem chodím koukat jak sou lidé šikovní. Což jsi/jste i vy, ale jen to dotáhnout do konce, když třeba děláte něco co má být symetrické, tak ať to aspoň trochu je, když má něco oči, ať to nešilhá a tak. Nikde jsem tu nepsal že je to hnus a tak, tak mi nevkládej slova do úst.
A jen EGOista se brání zlepšit se v tom, co dělá a urazí se, když je někdo upřímný...
-
-
-
-
K domácímu tvoření s dětmi je to paráda. Na prodej ani za těch 45 Kč., podle mně. Věci buť to nepovedeně vykrojené nebo nápady již všední, neoriginální, okoukané.
Fotky nikdy moc neřeším, ale je pravda, že pokud s tím chce jít někdo na trh, patří to k tomu...prodává nám fotka. Takže souhlasím s elarkem... -
souhlasím...věci sou pěkné, nápadem, ale provedením sou pro mě strašný, nikdo není dokonalý, ale pokud chce člověk tyhle věci prodávat, tak by si s tím měl dát větší práci, jako třeba aby výrobky byly rovné (jelikož většina z nich,pokud jde o placky, jsou strašně vlnkované) a nebo taky, aby okraje byly začištěné, pokud to chce prodávat, tak má vzít do ruky pilník a opilovat to! -
nestačím se divit
Ahoj všem
Myslela jsem že si tady podiskutuju o Fimu,místo toho jsem se tady setkala se skrytou zlobou a arogancí!Fimo dělám 5 let,ale nikdy jsem se ve ,,fimo komunitě“nesetkala s takovou zlobou.Vždy si z holkama výrobky ohodnotíme a zdavě zkritizujeme ale to co tu předvádíte vy je čístá zavist a s radou jak se zlepšit v tvoření to nemá nic společného!Nechápu jak někdo muze rict že se chtějí na výrobcích obohatit?!i já fimo prodávám také ale pro radost abych měla na další tvoření protože ho dělám ráda.Myslím že se na tom rozhodně zbohatnout nedá!Myslím že vaše výrobky bych si po přečtení této dizkuse nekoupila i kdyby byli sebe dokonalé protože by mě provázela negativní energie vas všech!nenapadlo vas že to ten člověk dělá z lásky?že ho to tvoření baví?v nedokonalosti je krása!!Ale bohužel taková je dnešní doba všichni prahnou po dokonalých věcech!!Doufam že člověk který tady dostal tolik kritiky mi umožní koupit si alespoň jeden jeho výrobek a budu ho nosit na protest vas všech kteří touží být dokonalý!Myslím že právě o tom ruční práce je!jen někteří z vás to nepochopli.Jsem ráda že v dnešní době jsou jěště lidé kteří si stojí za svým názorem!Mějte se fajnově a ať vás tvoření dál neplňuje Markéta-
RE: nestačím se...
Ano v nedokonalosti je krása... Ale můj názor zase je, že pokud chci něco prodávat, tak by to nějak vypadal mělo. Fimo není tak složité, aby to nemohlo být lepší, už kvůli zákazníkům. A pokud se tvoří s láskou, tak člověk ten čas a píli do toho dá rád. Nebo se o to alespoň pokusí.
Takovýhlech výrobků jsem potkala spousty. A nejen s tím, že mají tyto snadno odstranitelné chybky, ale stejné ve všem. A už mě to štve. Chápu, že člověk se nadchne, když se mu něco líbí a řřekne si "tohle chci dělat taky!", ale ať s tím hned nejde na trh alespoň a najde si v to něco svého, svůj rukopis či tak. Stává se mi často, že něco zveřejním či vystavím na Fleru a do dvou týdnů je tam takových věcí hned několik..napodobeniny a ještě ke všemu v takovéhle kvalitě. Takže můžeme diskutovat o tom, že ručně dělané věci znaky ruční práce a nedokonalosti ponesou. Ale až po tom, co půjde o handmade se všemi jeho znaky..od znaků ruční práce, přes originalitu, své nápady či obnovy atd...
Prostě jinak hodnotím lidi, co si kutí pro radost, či ty, co chtějí prodávat, ale zatím se jen učí tím, že zkouší práci druhých a oproti ty, kteří ještě ani nezvládají základní věci, ba ani jim to není blbý, že si s tím nedali takovou práci a nezarovnali hranu od vykrajování například a hned chějí věci prodávat, ty "svoje originální" věci...
Takže já si za svým názorem stojím. V komunitě Fimařů jsem už také přes pět let, a zase nemám ráda jen to klasické lichocení a nevyjádření názoru. Tohle se mi prostě nelíbí a působí to na mě, jak působí. už z reakcí tady či na FB. I z chování daného kutila si dělám obrázek a tady tohle je zrovinka výstavní příklad...-
Jak tak koukám tak ty seš osoba co tím úplně žije. Jak sem tak koukala, tak oni nejsou lidi co by dělali jen fimo. Určitě maj svý povinosti a prodávaj to jen z důvodu aby se jim aspoň trochu vraceli náklady. Tak to dělá spousta lidí. A nedivim se jim. Ale ty tu děláš jak kdyby každej měl bejt profík aby mohl prodávat své výrobky ale to znamená se tomu věnovat na plno. Ale to už by nebyla zábava víš. Ty tu pořád řešíš jak to maj špatný a ošklivý. Toto mi někdo napsat, tak s tim seknu a vyseru se na to. Mě totiž přijdeš že ty a ten tvůj spol. jste děsně negativní lidi. Vůbec vás neznám ale mám z vás tak špatnej pocit až mi je z vás blbě. Jejich věc jestli to prodávaj ne?! Nebo snad potřebujou tvůj souhlas na to?! Oni určitě nepotřebujou tvůj souhlas k tomu aby si dělali fimo. Mě se jejich věci líběj. A teďkon ještě víc, jelikož oni jsou určo fajn pohodový lidi. Nebo snad jsou pro tebe konkurence a ty se jich bojíš?! Takhle se totiž chovaj lidi co maj strach a bráněj se tim, že hnedle házej špínu a pomlouvaj.-
nevidím v tom nic negativního s fimem dělám chvilku ale to co tady v tom odkazu nabízí na prodej je fakt jako práce dětí ze základní školy když chci něco prodávat tak by to mělo mít nějakou úroveň propracovanost a z reakcí na kritiku vidím že jde o namyšlené ego lidi co si nenechajíé ani porafit jo a mimochodem já udělala zatím 5 plechů knoflíků a můžu tvrdit že je mám propracovanější než ty jejich prodejní výrobky a nenapadlo by mě to prodávat protože podle mě to není dokonalé i když mi na to chodí jiné reakce-
Ty děláš knoflíky a oni dělaj svý věci. To je jak řikat, že citron je žlutější nežli banán. Já sem si totiž nevšimla, že by dělali knoflíky. Ale to je přeci jejich věc, že to prodávaj. Pokud to někdo chce a někomu se to líbí, tak proč by to neprodali? Že to neprodáváš ty je taky tvoje věc.-
promin ale jseš trochu mimo nejde o to co je žlutější ale o to že pokud něco prodávám mělo by to nějak vypadat já taky pokud udělám svatr nemůže mi z něj čouhat sem tam nit a jeden rukáv nemůže bejt delší než druhej taky bych mojla říkat že to je záměr a ruční práce že přece nemůže chtít aby to bylo souměrný tak se podívěj přijde ti to jako nedokonalá ruční práce :)
https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.10150355383572696.362251.623672695&type=1-
Ty seš taky mimo tedy, když tu dáváš příklady, který jsou mimo. Ale tak zase bys mohla říct, že je to extravagance třeba.-
extravagance holka docela mě bavíš tvoje názory sou těžce mimo pokud něco chci prodat musí to bejt konkurence schopný a to né cenou ale provedením pokud někdo prodává nesouměrný zmetky kazí tím nejen jméno sobě ale i ostatním který tvoří a jako okoukat někde něco a podle toho pak dělat výrobky a ještě se urazit pokud mi to někdo zkrituízuje je fakt známka zabedněnosti :) -
Ty mě dost bavíš. Prej že kazí jméno i ostatním :D A jak by to asi tak udělali? :D Pokud je někdo dobrej, tak se nemusí bát o to, že mu někdo bude kazit jméno. Ale pokud neni, tak to by se měl obávat. Ale já myslela, že ty to neprodáváš a že si tu psala, že to máš lepší nežli oni, tak neměj strach přeci nebo opak je pravdou?? -
lepší ano aspoň si před pečením začistím hrany u vykrojených věcí a dávám si pozor na otisky prstů v tom sem opravdu lepší netvrdím že mám dokonalý výrobky na předchozí straně sem ještě za kritiku poděkovala a taky sem mohla bejt uražená jako ty ale nedělám s tím dlouho a kritika je na místě.Nějakou dobu vyrábím doplňky pro fotoateliery a vím že pokud chci něco vyrobit musí to nějak vypadat a mít nějakou úroveň konkurence schopnost v tomhle případě hraje důležitou roli a u fima to platí snad ještě víc pokud chceš něco dělat a uspět s tím tak to chce víc pilovat a o to víc to člověka baví když vidí že je to propracované
-
Já teda nevim jo ale ty je snad znáš a víš co jsou zač?! Dle mě neznáš. To je jak kdybys řek, že Picasso je magor, jelikož by třeba byl v renesanci. Ty tu hodnotíš styl, kterej prostě maj a držíš se toho svého stylu. Toto hodnocení prostě je zbytečný.-
datum založení tvojeho profilu mluví za vše jít si hájit výrobky pod druhým profilem je fakt dětinský kdo tu tvrdí že nemají dál vyrábět je to kritika ve stylu aby mohli prodávat je potřeba dělat věci kvalitněji o nic jiného tu nejde takhle to opravdu vypadá jako by to dělali děti jako na chráněnou dílnu by to ještě šlo ale tak si vygoogli fotky jak vypadají naušnice a pak mluv
-
-
-
-
Hele, upřímně řečeno, tohle kazí a diskredituje trh když to řeknu nahlas... Je to jak s výše zmíněnými vietnamci. Např. Adidas má svůj styl a značku a kvalitu, vynaloží pak náké úsilí pro vytvoření nového modelu, které stojí finance a tak a pak se najde někdo, kdo to udělá stejně ale prodává to pak za zlomek ceny. Pak to to ničí Adidas, lidi co si ho kupují, protože ty ohodnotili koupí úsilí, co firma vynaložila ale pletou si to, co mají s věcmi od těch kopíráků. Upřímně, nevadilo by mi, když si to někdo ušije sám pro sebe stejně, chápu že někdo chce mít Adidas a nemá na to a tak si koupí fake, ale nemám rád ty, co si vydělávají na cizím úspěchu. A když pak máš 1000 stejných napodobenín, tak pak je těžké si najít ten originální prvek.
A jak už jsem říkal já či daaya - ruční práce / výrobek neznamená, že je to nedokonalé a dělané jen s rukama. Chceš mi říct, že obkreslený obrázek je ruční práce, která si zaslouží stejný úspěch jako obrázek co někdo kreslil dle fantazie? A myslíš, že je vhodno tento padělek prodávat? Kór špatně udělaný padělek?
Tady strašně moc hledíš na to, že je to ruční práce a jde objektivní kritika stranou. Nejsou to snad malý děti, od kterých musíš jíst dort upečený z hlíny a červíků.-
Ano ano :D To mi přijde děsně k smíchu cos teďkon napsal. Každej ví, že se to vyrábí v Čině. Jelikož to dokážou vyrobit levnějš. Jenom je rozdíl v tom, že Adidas si ještě na to hodí přirážku, že se cena zvedne o pár 0 nežli je výrobní náklad ;) Takže pokud tu začnem hodnotit, kdo co vyrábí a kdo to vyrobil jako první, tak myslíš, že 90% výrobků co vy všichni vyrobíte už dávno tu bylo ;)
-
-
-
-
Markéto, my všichni te snažíme poradit...a to je i kritika...ale jak si můžeš všimnout, tak jakmile se někdo snaží nějak poradit, co je zle, tak se nám tu dostává teprve teď AROGANTNÍ A ZLÁ odpověď, jako promiň, ale tohle: :D :D :D Kreativní poznámka :D To neni náhrdelník, kdyžtak se nauč první číst jo ;) A pak si tu piš kreativní poznámky ;) Jo a kreativní poznámka.........já si věci dělám po svym......jestli ty kopíruješ vše jak si najdeš na netu od ostatních, tak seš dost ubožák. : to je jako co ? Kdo tu útočí ???? Jedinej pan Lukáš se tu o to snaží o aroganci, která se mu náramně vede-
jáí sem se taky mohla naštvat když mi na můj příspěvek tady elarek napsal že mám u stejných tvarů jinak dírky ale nakonec jsem díky tomu chytřejší čím dělat dírky ale urazit se hned při první kritice to je fakt jednoduchý navíc ten samej odkaz tu byl už o dvě strany předtím a s dost podobnýma reakcema-
Promin, já nechtěl nák urazit :-X Hlavně pokuď je to záměr, tak je to v pořádku =)-
Já taky rád právě slyším kritiku a názor, co mi pomůže, protože často když se člověk snaží udělat to krásný, tak na první pohled to má rád a ty chybičky nevidí, až když někdo kdo tomu nemá vztah, cit, tak upozorní, že je tam něco špatně a pak člověk na to nekouká tak subjektivně a vidí ty chybky tam a může se z nich poučit. A nebo si o to víc uvědomí, že to splnilo účel, jaký chtěl =) -
A aby se neřeklo, že tu klábosím a nevíte co dělám - http://elarcustoms.blogspot.com/search/label/sculpt A rád uslyším kritiku...
-
-
Já tu neřikám, že vaše rady jsou špatný ale napadlo někoho z vás, že třeba jejich vlastně jak bych to řekla naturální přístup je ten úmysl? Že oni dělaj věci o 180stupňů jinak nežli vy? Na to se ani jeden z vás nezeptal. Neřikám, že to tak musí bejt ale třeba to tak je, že prostě to kouzlo jejich věcí je v tom, že ukazujou věci tak jak jsou a né, že pak ještě hoďku to upravujou.-
To pak ty díla vypadala jinak ;)
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/563904_276468699104640_275424379209072_620649_1239691 779_n.jpg tady máš příklad - nalevo čisté, na pravo zpatlané - kdyby to byl záměr, vypadají obě stejně, takhle vidět, že tam není jednotný koncept.-
A můžu se zeptat, ty snad seš nějakej uměleckej kritik? Že víš jak má bejt všechno a jaký to má mít pravidla?-
-
Já sem položila normální otázku, jestli seš umělecký kritik. Ale odpověď sem nedostala, takže mi je jasné, že nejsi. Dle mě bys neměl soudit lidi takto. Se tu jenom přeme o úplnou blbost. Oni to chtěj vyrábět a prodávat ale nikde nepíšou, že si to máte koupit zrovna vy. Takže si myslím, že je to jenom a jenom jejich věc jak to vypadá a jestli to prodávaj. Pokud si to někdo koupí, tak si to koupí. A je to taky jeho věc. Nebo tu máme diktaturu, která nám bude řikat co si máme koupit?! To teda ne!
-
-
-
-
-
-
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Přátelství bez hranic