PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Stafordširský Bullteriér
Pro všechny majitele, chovatele, obdivovatele... V rámci snahy o zachování úrovně fóra budou mazány příspěvky obsahující osobní urážky, vulgarismy, projevy nesouvisející s tématem diskuse a tvrzení bez argumentace (osočování)!
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
VÁHA ŠTĚNĚTE
DOBRÝ DEN,PTÁM SE OHLEDNĚ KAMARÁDKY, KTERÁ MÁ DOMA ŠTĚNÁTKO STAFORDA, KTERÉ MÁ 6 TÝDNŮ A VÁŽÍ 4,5 KG. NENÍ TO NĚJAK MOC? -
Veřejná výzva
Mám tak trošku veřejnou "výzvu" pro ty z vás/nás :) kteří bychom rádi v roce 2013 navštívili Cruft´s 2013. Klub v roce 2008 pořádal zájezd na tuto prestižní výstavu, a myslím si, že my co jsme se zúčastnili jsme rozhodně nelitovali! Byla to skvělá příležitost vidět stafíky v zemi původu..vlastně vidět to nejlepší z nejlepších :). Protože i v tomto roce se nominovala mnoho krásných českých psů, kteří se jistě zúčastní, bylo by krásné, kdyby měli podporu i nás - čechů. Proto navrhuji..aby každý z vás, který by měl zájem se této výstavy zůčastnil napsal dotaz - žádost - přání - vedení klubu SBT na možnost takového zájezdu. Já právě svůj e-mail odeslala (směřovala jsem jej na předsedu klubu pana Záliše). Nejde mi o to, aby klub jakkoliv dotoval tuto akci!! Jde jen o zastřešení a ideálně vyřízení všeho potřebného :))). Pro klub je to myslím dobrá reklama, a pro nás členy klubu skvělá příležitost k bližšímu seznámení s kolegy z výstavních kruhů či cvičáků.. Možná to nepomůže..ale líná huba holé neštěstí :))) -
-
-
-
RE: MVP...
díky, ale hvězda je každej stafík, minimálně pro svýho pána - přidávám ještě odkaz na video www.youtu.be/odDORuZIfxc
-
-
RE: MVP Bratislava...
Primitívna a detská predposledná veta na webstránke cvičitela,svedčí len o tom,že sa pán magister zbavil veľkej psychickej záťaže a je späť.Najmä keď sedí medzi dievčatami,je z neho vidieť a cítiť naozajstného muža.No pri najbližšom stretnutí mi to bude musieť povedať osobne.Ak je bernou mincou rumunský rozhodca,chovateľ amstafov a predseda rumunského zväzu chovateľov,tak je to len o tom,že SBT môže posudzovať hocikto.Tento pán v roku 2009 posudzoval aj suky na Svetovej výstave v Bratislave,lebo je veľmi dobrý priateľ bývalého predsedu SKJ.Je určite smiešne,že kvalifikáciu ná Crufts,hodnotí chovateľ AST,ktorý na výstave v Birminghame nebudú,lebo ich tam neposudzujú.Pán rozhodca druhý deň posudzoval,basetov,kopovov,dalmatincov,bloodhundov z 6.skupinu.Odborník má problém vnímať rozdiely a hodnotiť pri jednom plemene,ktoré sám chová.No a tak potom môže hodnotiť ktokoľvek.Potom je na majiteľovi,aby si urobil úsudok o hodnote posudku a jeho vážnosti.Pán magister to vyhral a zhodnotil..a my,nie..ale to určite neznamená,že on je väčší odborník ako sme tu na Slovensku.Chovateľstvo ,chvála, nie je len o výstavách.-
Pokud se nepletu, tak tento dle některých neodborný rozhodčí "vyslal" na Cruft´s 2 psy, kteří byli nominování i z Prahy..to asi svědčí o tom, že asi tak úplně špatné oko mít nebude :))).
Každopádně je pravda, že je masakr, že v sobotu ze všech přihlášených psů samců jen 7 výborných :)). Rudo gratulace, nečekala jsem to, ale moc vám přeju..vlastně všem co se tento víkend umístili :)-
díky
šak nám to příště natřete zase vy, nebo kdokoliv jinej...
A jak to šlo dneska? Byla znovu Bratislava, vystavovalo se i ve Slovinsku...-
Dnes to bylo zajímavé..minimálně překladatel překládal zvláštně..spousta psů má v posudku "příliš rovná záda", moje Mary dokonce "příliš mnoho svalstva" - což ona nyní opravdu nemá.. Easy Rider ML - výborný 1, CAJC, v mezi CAC Positive Profile WB, v open jeden ze psů Moniky Fida (nevím který), v šampionech byl Element Arate-Alesaf který byl následně i CACIB a BOB, v mladých fenách vyhrála modrá fenka která byla včera VD (přiznám se, že to mě překvapilo, fenka v postoji pěkná, ale pohyb katastrofa..chvílema se plazila v kruhu) , V2 Arizona LIttle Black Miracle, v mezi CAC pepita WB, r.CAC Bullstory Me-Toda, v open CAC Dorota z Hoštáckého járku, v šampionech nádherná Trufflestaff Black Barell, moje Bloody Mary v2, r.CAC (ha ha ale ze dvou :D)
-
-
Tak to je ná zváženie..mnohí majitelia mali ešte pred pražskou kvalifikáciou výhrady voči p.Adltovi a tak si myslím,že sa naozaj museli s rumunským rozhodcom podobať ich výsledky..ale nemyslím si,že to je tá kvalita a špecializovanosť rozhodcov,ktorí by na tak vážnej akcii mali rozhodovať.Rozhodca by mal v prvom rade uvážiť,či ten víťazný pes či suka môže vôbec uspieť na Crufts.A už nominovaný pes či suka by sa nemal zúčastniť inej kvalifikácie.Žabomyšie konflikty medzi Knizkom a Havlickom nesvedčia ani o chovateľstve ani o etike oboch zainteresovaných.Ja len verím,že víťazi pocestujú budúci rok do Birminghamu a vystavia svoje psí.V tom im držím palce.-
Pan Adlt posuzoval v Praze feny, a opravdu na něj byly výtky :)), i já jsem nebyla zcela odvázaná z toho jak posuzoval..ovšem fenu ve třídě mladých "trefil". A vlastně..když nad tím tak přemýšlím tak v šampionech byla na prvním místě zase Chilli (to se přiznám že mi vlastně nedošlo :). Jasně, všichni bysme byli mnohem radši, kdyby nominační výstavy posuzovali rozhodčí - odborníci na plemeno! V tom se shodneme všichni. A taky věřím, že všichni psi, kteří se nominovali na Cruft ´s také dorazí a budou reprezentovat českou či slovenskou republiku.
Mimochodem dívala jsem se na výsledky ze světovky v bratislavě v r. 2009 (ještě před touto výstavou) a musím říct, že tento rozhodčí nevybíral ošklivá zvířata! Já na té výstavě tehdy byla, a z mého (laického) pohledu měl oko. Ad že jsem psala že sjem to u Chilli nečekala..přiznávám bez mučení, myslela jsem že vyhraje Lukasz Kozlarek, jeho fena je úžasná! Což ovšem nemění nic na tom, že to přeji těm, co se nominovali :). Jen je veliká škoda (nešlo by s tím něco udělat????) aby se konaly nominační výstavy v rozmmezí týdne. Pokud někdo hlásí na výstavu vyloženě kvůli nominaci, nahlásí samozřejmě okolní státy..logicky do stejné třídy..a pokud se jeden týden nominuje, tak další týden musí nastoupit (do té stejné třídy)..je to škoda. Rozhodně si nemyslím, že by se majitelé již nominovaných zvířat neměli účastnit! Jen mi přijde hloupé tak krátký odstup..kdyby byl např. dva měsíce, ti co se nominují na jedné již druhou prostě nemusí hlásit.-
Musím si veřejně sypat popel na hlavu, dopustila jsem se fopa, ač nechtěně :). Pana Adlta nepovažuju (já osobně) za nejpověřenějšího ale rozhodně musím říct, že v Praze vybral dvě velice pěkné feny, které se dle něj mají Cruft´s zůčastnit, jednou je teda zmiňovaná Pepita a druhou Žakýna Vendy Zw. Aby to nevyznělo že podle mě je tahle fena přešlap!! -
Rešpektujem Váš názor.Môj môže byť iný,ale nič to nemení ná fakte,že kvalifikáciu ná Crufts,raz za rok by mal rozhodovať fundovaný rozhodca,chovateľ SBT.To je zasa môj názor.A čo sa týka ukecaného Havlicka a ješitného Knižku.Ide tu v prvom rade o chovateľskú etiku a zmysel pre fair play.Jeden by mal obmedziť svoje ohováranie iných a druhý by si mal uvedomiť,že aj p.Zališa ľudia nemali radi pre jeho úspechy a teraz sa mu pchajú...len Knižka nie predseda klubu.Ten kto sa prihlásil na viac kvalifikácii,ak uspeje,odstúpi z ostatných,to sa mi zdá korektné.
-
-
-
-
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.
Registrace uživatele - Přihlásit se

Gerard Butler