Přihlášení:

Registrace | Přihlášení | Seznam

PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

ikonka diskuze

Speleologie (jeskyňařina)

Vše o lidech ,kteří se motají kolem jeskyní ........

aktualizovat   výpis podle času   strom příspěvků

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec
  • tom3248 tom3248 - 08.02.10 15:03:23

Štoly
    Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo povědomí o štolách v okolí Štěpánova nad Svratkou a Zlatých hor?Které jsou přístupné,stav stařiny(hald),poloha,cca délka,atd.Nebo poradit stránku kde bych tyto informace našel.Sbírám šutry a tohle mě poslední dobou začalo zajímat.Díky.

• Michal365 Michal365 - 09.01.10 18:20:52

vánoce 2009
    Další štoly u Malé Ameriky dostávají mříže. Asi nikoliv na ochranu netopýrů (přežili zde i dávné invaze trempů), ale patrně z důvodu komerčního využívání montanopodnikateli. ;-((
    http://trempoviny.rajce.idnes.cz/Ameriky_o_vanocich_2009/

• M.Povltavska M.Povltavska - 14.01.10 11:03:17

RE: vánoce 2009
      Moc hezké fotky. Třeba v těch štolách dělali někteří lidé různé nepřístojnosti, tak tam bude zakázaný vstup. Stejně jsem se domnívala, že se nesmí ani k těm jezírkům, tedy laická veřejnost určitě ne. Obdivuji vaši odvahu vlézt do takových míst. Já bych asi sletěla jako hruška.

• TygrSDrakem TygrSDrakem - 21.01.10 12:21:07

RE: vánoce 2009
      Mříže se do štol nedávají na ochranu netopýrů ale na ochranu volů. Pravda, někdy je to zbytečné...

• francimus francimus - 08.01.10 09:02:29

Všem příznivcům speleologie...
    Všechno nejlepší do nového roku přeje štvavý webík francimus: http://files.francimus.webnode.com/200002002-420a64577a/pf%20moje.JPG

• Jasana. Jasana. - 08.01.10 13:26:43

RE: Všem příznivcům...
      :-))

• Jasana. Jasana. - 23.12.09 13:21:52

Přání
    Krásné prožití svátků vánočních, pohodu klid a hromadu lezátek a hračiček se speleo tématikou pod stromečkem, stejně tak jako úspěšný krok do nového roku 2010 s pokud co nejmenším hlavobolem přeje Jasana.

• Luponiera.Moonvision Luponiera.Moonvision - 24.12.09 05:42:53

RE: Přání
      ha ha, máte tam zimu

• Jasana. Jasana. - 24.12.09 07:47:28

Babo! Ozdob si palmu, nasaď květy na vnady a zahopsej si:-P tady byl sníh, teď už jen břečka, ale Havaj ti vůbec, ale vůbec nezávidím:-D

• TygrSDrakem TygrSDrakem - 24.12.09 10:57:48

... no hlavně ten bolehlav.. :D Šťastné a veselé všem :)

• TygrSDrakem TygrSDrakem - 01.12.09 13:11:19

Trocha statistiky :)
    Tak jsem spočítal, že do roku 2050 bude v ČR 358 hornických skanzenů s návštěvností 3,5 mil. osob ročně

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hornicka-muzea-a-skanzeny-pritahuji-stale-vice-turistu/409609 :-D

• M-D-W M-D-W - 13.10.09 19:35:24

Malá reklama
    Omlouvám se za menší reklamu, ale rád bych Vás informoval o otevření nového obchodu Garmr sport s horolezeckým, speleologickým a outdoorovým vybavením.
    Ceny jsou nízké a sortiment stále rozšiřujeme.

http://www.garmr.cz

8-) 8-)

• Jasana. Jasana. - 13.10.09 22:52:12

RE: Malá reklama
      Sice reklamy je zakázané dávat a podle pravidel bych to měla smazat, ale jelikož je to k tématu, tak přimhouřím očko.

• TygrSDrakem TygrSDrakem - 23.10.09 09:57:27

RE: Malá reklama
      Nechci moc remcat, ale třeba ve světlech nevidím nic jiného než Petzla... :-(

• Luponiera.Moonvision Luponiera.Moonvision - 02.11.09 12:27:58

RE: Malá...
        tož zvykaj si ogare, bude hur...

• Michal365 Michal365 - 04.10.09 11:22:50

Aby řeč nestála:
    http://trempoviny.rajce.idnes.cz/HAGEN_caruje/
     ;-)

• M.Povltavska M.Povltavska - 05.10.09 11:01:26

RE: Aby řeč...
      No to je úžasné. Ale myslím, že to jsou místa pro širší veřejnost nepřístupná. Nedivím se, to by asi dopadlo, kdyby si tam pustili každého. O nějaké té podzemní cestě jsem slyšela, ale asi je pouze pro zkušené speleology, nikoliv pro laickou veřejnost.

• Matous.Richard Matous.Richard - 06.10.09 23:46:21

nechci nikoho navádět , ale občas by ses divila co tam jde za průvody a hlavně jakejch lidí :D

• Jasana. Jasana. - 07.10.09 13:06:46

Průvody tam chodí celkem solidní, je možné se tam dostat i oficiální cestou (loni 150 let KND atd.), jaká bude budoucnost štol - kdoví, možností je několik.

• TrusnikovaJana TrusnikovaJana - 06.10.09 17:34:37

Hm...nádhera...bych se podívala:-)

• francimus francimus - 09.10.09 15:32:30

Krušnohorská Mrtvá trať : http://trempoviny.rajce.idnes.cz/Krusnohorska_Mrtva_trat/ Spadla mi čelist a dávám plných "100bodov" Panečku to byla doba, taky pamatují podobné konspirace rádobypřítulných lidí v echttrempských oblečcích, které vůbec nesmrdělo kouřem na cestach a které hlavně nikdo neznal po Oslavce, Vysočině i Krasu...

• M.Povltavska M.Povltavska - 12.10.09 11:02:21

Ale to je velice zajímavé. Proč vlastně byla ta dráha zrušena? Škoda, taková pěkná trať to mohla být. Kolik km jste to absolvovali tou cestou, místy zavalenou polomy?

• francimus francimus - 12.10.09 13:14:09

Mrtvá trať je v albu pana Michala365 na Rajčeti. Líbil se mi jeho styl a podání, například tam zařadil fotky historické a současné. Taky bonzácká hlášení konfidentů tehdejšího režimu. Jak to tehdy chodilo už málo kdo ví. Trať byla zrušena pravděpodobně za Studené války, protože vedla do nepřátelského Něměcka a musela by se hlídat. Za První republiky určitě ještě fungovala. Například mohla spojovat obě strany Krušných hor, nějaká tehdejší průmyslová centra, pohraničí bylo tehdy osídleno hodně a Sudety evropsky prosperovaly...

• M.Povltavska M.Povltavska - 13.10.09 10:54:40

Nojo, to se nadělalo kopanců tehdy, později i v současnosti. Ono se snadno něco zruší, horší je potom to znovu obnovit. Ale té dráhy je skutečně škoda. To bonzácké hlášení mě docela pobavilo. Třeba to o té konzumaci alkoholických nápojů. Jako kdyby oni dodržovali celý život prohibici.

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec

Musíte se přihlásit

Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Registrace uživatele - Přihlásit se