PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Trampové proti mastňákům a astrachánům
Odborná i laická diskuze příznivců a odpůrců trampingu či trempingu.Průvodní témata jsou pobyt v přírodě,kamarádství,trampská kultura a sport, trampské tradice a zvyky,bádání v historii, trampská místa.
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
Vlci
http://www.novinky.cz/domaci/210626-na-sumave-mozna-zije-vlci-smecka.html
Tak nevím co si o tom mám myslet.Pokud je tomu skutečně tak jak se píše,tak je dobře,že se vrací.Ale obávám se a přikláním spíše k tomu,že při veškerých snahách NP o zákaz vstupu do NP je to z jejich strany cílená kachna,aby byl další důvod o prosazení zákazu. -
Lahváč,točený nebo pixla????
Když jste na vandru berete na osadu nebo flek pivo točený v pet lahvi,plechovce nebo upřednostnujete lahváč?-
RE: Lahváč,točený...
dříve dřevěný soudek (tzv.štěně, ovšem někdy i tzv. hekťák a občas i tzv. tuplák), později hliníkový sud a nyní nerezový sud - kdo to nezažil ví o trempingu hovno
-
-
RE: Lahváč...
ale k tvému původnímu dotazu: ještě je varianta - pivo v čutoře či butilce či feldflašce (felíně) apod. Dříve se někteří trempíci snažili sehnat co největší čutory, nikoliv na vodu, ale na pivo. Existovali totiž někteří šerifové mladých osad s takovou autoritou, že povolovali svému osadníkovi vzít si s sebou z hospody pivo jen do jedné čutory
-
No to bych po zkušenostech už neprubnul.Jak si tak jdu a mám felínu u pasu,která se mírně,ale přece jen pohupuje tak najednou rána,špunt nikde a pivo místo ve mě skončilo na mě
.
-
-
-
Už jsem potkal několikrát na horách partu, kde vždy někdo na střídačku nesl na kostře krosny upevněný sud s pípou a ostatní spokojene cestou popíjeli z pohárků ...-
Tak to je spravedlivý že se střídaj,já jsem sobec a nejradši bych jen chlastal
My jezdíme už jen ve dvou nebo ouplně sám takže taháme ty petky.I když za víkend vypít sud ve dvou by pro nás snad taky nebyl problém.Takhle už jsme ale párkrát dojeli pouze na Smícháč....Tedka už snad máme rozum a dlouho se nám to nestalo
-
-
-
-
-
-
-
-
au kanady
šel sem jen pouhých 15 km s kamarádama a vzal sem si kanady, tak to na mých nohách zanechalo nejmíň týdení následky asi budu spíš nosit pohory
-
RE: au kanady
kanady bych na nohy nedál ani za nic,když si vzpomenu jak na vojně fšecí chodili na ošetřovnu,aby měli úlevy od kanad,já byl mezi nima a teď je budu nosit?,nikdy-
to se mi docela ulevilo že ortodoxní trampové už taky moc nenosí kanady, ale to co sem měl jsou od těch našich starejch luxusní -
Nosil jsem dřív, takový letecký botky. Což byly takový kozačky, ale v nich byla zima. kanady jsem snad na nouhou neměl ale pohory jo. Sice zprvu příjemný, ale na 15 km smrtelný. Teď mám sice Asolky, ale bohužel v mládí jsem byl neopatrný a doktoi se s tím moc neserou a je těžký sehnat si boty co by mě seděli na míru
-
-
kanady az z kanady pul ovocny zahrady chodil jsem v nich ted dva mesice v kuse na velkym vandru a uplne ok nedam na ne dopustit nosim je co trampuju a nikdy zadny problem -
kdyz je humus pocasi, tak si kanady nemuzu vynachvalit, v lete bych je ale neoblikla, to mam zlaty paskovy sandale. Nicmene v zime neni nad dobre promazanou a fuseklama vylozenou kanadu
-
-
Tvůj problém nejsou kanady, může to být o trojích fuseklích... To je sakra moc, zvlhne ti noha a pak se nediv, navlhlá fuska se založí a máš otlak razdva... Utažení je samozřejmě o tkaničkách, ne o řemínkách. Já nosím úplně volný téčka, jako na vojně. A neměň staré, lepší je zńovu podrazit a rýhy a šrámy, ty jim přece sluší.
I v létě jsou v poho i když jsou samozřejmě lepší Jungle, jen si vobčas i během dne vyměň ponožku.-
A taky v pohorkách samozřejmě nezvládneš tohle...
http://img5.rajce.idnes.cz/d0511/3/3371/3371890_91ffad78d54ae7cd99fe2ed53952b016/images/P1023138.JPG -
ahoj,konečně správný názor,bez dobře zvolených ponožek budú aj ty nejšpičkovější boty maso
-
Ono také ne každému sedne na nohu cokoliv. Osobně mám problém i s "civilními" botami do města, natož pak s botami, ve kterých mám ujít po venku denně třeba 20 km. Mně se zatím osvědčily klasické kotníčkové farmářky, ale na asfaltu po několika kilometrech nic moc. Věřím, že s nějakou pohorkou s membránou, která by mi sedla, bych byl určitě spokojen, ale zatím tu zkušenost nemám.-
ja si botky "vylepsila" gelovymi vlozkami do bot. investice cca 100kc a zlepseni bylo opravdu markantni. uplne jina pohodicka i na asfaltu!-
Používám samozřejmě o číslo větší v kombinaci s odpružující vložkou a tlustou ponožkou, ale tvrdý povrch je prostě zkáza. Mám za to, že v těch pocitech nejsem sám.
-
Zkoušel jsem kdysi tahávat i "tenisky" na přezutí na asfalt, ale jednak se při častých změnách povrchu nebylo možné pořád přezouvat a jednak to byl další zbytečný objem a váha navíc (kór když byl člověk zrovna přezutý
), takže jsem od toho upustil. Lepší je naplánovat trasu s minimem asfaltu, což ovšem taky není vždy možné.
-
-
-
-
Já jsem kanady v životě neměl. Nechybí mi, ale znám člověky, kteří nechodili léta v ničem jiném. Na druhou stranu si myslím, že pokud ti kanady nesednou, tak to je maso
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.
Registrace uživatele - Přihlásit se