Přihlášení:

Registrace | Přihlášení | Seznam

PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

ikonka diskuze

Seznam se bezpečně!

Diskuze k projektu Seznam se bezpečně. http://www.seznamsebezpecne.cz

aktualizovat   výpis podle času   strom příspěvků

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec
  • pan.sponka pan.sponka - 31.08.10 15:07:47

Plánované výjezdy
    Seznam.cz navštíví 16.9.2010 s besedou Seznam se bezpečně tyto školy:

1. ZŠ KLADNO - ŠVERMOV, Velvarská 1206
    2. ZŠ J. A. KOMENSKÉHO NOVÉ STRAŠECÍ, Komenského náměstí 209

V případě zájmu o uspořádání přednášky na toto téma, nás kontaktujte na e-mailu seznamsebezpecne@firma.seznam.cz

• sarkamareskova sarkamareskova - 01.09.10 08:13:44

RE: Plánované...
      Ha to je u nás... Tak držím palce :-))

• TOM.BINAR TOM.BINAR - 29.08.10 01:38:21

Jeden dotaz
    Server Lide.cz se snaží chranít mladistvé před nebezbečným seznamovaním,napřiklad tim že dělají ruzne projekty atd.!
    Ja to ocenují a važim si toho.! Ale co mi nejde do hlavy je to,že stale vidím přibyvajicí počet uživatelu pod 15let,a myslím že registrace na Seznamu je povolena až od 15let,mam pravdu.? ;-)Administratoři by měli nejak kontrolovat registraci těchto uživatelu,napřiklad je jedna věc co se mi libí a to možnost ověření uživatele profilu,skvěla věc.!Dobrou noc :-0

• -S-t-r-a-z-c-e- -S-t-r-a-z-c-e- - 29.08.10 10:07:15

RE: Jeden dotaz
      Ahoj, promiň kde pak je psané, že se na lide.cz mohou registrovat až od 15 let ? Mohou i mladší a navíc věk nemusí být povině vyplňován, je to dobrovolný údaj.

• BuenossDias BuenossDias - 29.08.10 13:26:31

Pleteš se,tohle je výtažek z licenčního ujednání při registraci emajlu:

Pravidla užívání serveru Lide.cz
        Uživatel vstupem
        do diskusních částí Služby Lidé souhlasí s tím,
        že standardně budou ostatním Uživatelům viditelné
        tyto údaje z registrace: pohlaví, věk, jméno.
        Další údaje může zveřejnit nebo skrýt dle svého uvážení.

• Xfaty Xfaty - 29.08.10 17:28:17

Dáš odkaz? Věřím kde čemu, ale Jménu tedy ne.

• BuenossDias BuenossDias - 29.08.10 17:46:58

http://registrace.seznam.cz/register.py/stageZeroScreen?service=email

V Licenčním ujednání :
            Část 3.
            Pravidla užívání serveru Lide.cz 3) - to si chce přečíst do konce.Uozornil bych na Jméno a Příjmení.V tom je rozdíl.Ale objasňuje to celý spor a celou situaci na četu.Nick s nevyplněnými údaji porušuje Základní podmínky.

• Xfaty Xfaty - 29.08.10 19:33:21

Díky.Jménem se tam myslí jméno uživatelské. Ale jinak máš pravdu, zvyklosti nějak neodpovídají tomu ujednání, to je fakt.

• BuenossDias BuenossDias - 29.08.10 19:39:06

Doufám v to,že po této diskuzy dostanou uživatelé diskuzních částí mejl s žádostí o doplnění informací.Tím se vyřeší(pochopitelně částečně),zneužívání anonimity a vstupu nezletilích do míst kam by se neměli dostat.

• pan.sponka pan.sponka - 29.08.10 21:49:54

Registrace na službě není omezena věkem. Při registraci navíc nevyžadujeme občanský průkaz ani jiné doklady, proto údaj o věku ani jiné údaje v profilu nemůžeme brát jako směrodatné. Výňatek z lic.ujednání nám dává možnost je zveřejňovat ale nedává nám oprávnění uživatele za ně blokovat nebo jinak omezovat.

• BuenossDias BuenossDias - 30.08.10 06:56:58

že standardně budou OSTATNÍM Uživatelům viditelné - pokud i hlavní admini přkrucují.Nemá smysl pokračovat v debatách.Loni to byli sexy smajli v 30 a víc,kdy by mě administrativa málem ukecala že záležích na SS jak místnoost bude vypadat.Dneska mě přesvědčujete že špatně čtu a jsem hlupák?Mělo by být především ve Vašem zájmu aby vámi nabázené služby byli i kvalitní.

• pan.sponka pan.sponka - 30.08.10 09:19:55

Nikdo neříká, že jste hlupák, jen si špatně vykládáte lic.ujednání. Pokud chcete v tomto tématu pokračovat, můžete. Například si můžete nechat zpracovat právní rozbor toho, co provozovatel může a co ne.

• BuenossDias BuenossDias - 30.08.10 09:57:41

Louskal jsem tu licenci několikrát.A pokaždý se v ní dočtu:Že jako uživatel souhlasím s tím,že moje pohlaví,věk a jméno uvedu
            aby to bylo ostatním uživatelům viditelné.
            Ale takhle se můžem přít donekonečna.vyčkal bych na další názory těch,co si licenci přečtou.

• pan.sponka pan.sponka - 30.08.10 10:04:18

Potvrzení lic.ujednání je uzavření vztahu uživatel vs. Seznam.cz, nikoli uživatel vs. někdo jiný. Výklad je tímto zcela jasný. Vám tedy nikdo nic nepotvrzuje a ani Vás k ničemu neopravňuje.

• BuenossDias BuenossDias - 30.08.10 10:23:09

Ano...já uživatel č.1 jsem souhlasil s vaším licenčním ujednáním.Vyplnil jsem vše tak,jak to Seznam.cz požaduje.Moje pohlaví,věk i jméno jsou viditelné ostatním uživatelům tak jak to Seznam.cz požaduje v licenci.
                Uživatel č.2 Odsouhlasil licenci ovšem údaje nevyplnil čímž licenci nedodržel.
                Tudíš já jako č.1 mam právo vědět kdo pod uživatelem č.2 je ikdyž je to neověřená informace.Oba jsme souhlasili s licencí jen jeden z těch dvou jí nesplňuje.U jednoho z nich by mělo dojít k opravě údajů.Bude to ten kdo licenci splnil nebo ten co jí ignoruje?

• pan.sponka pan.sponka - 30.08.10 10:59:10

Potvrzení lic.ujednání je uzavření vztahu uživatel vs. Seznam.cz, nikoli uživatel vs. někdo jiný. Výklad je tímto zcela jasný. Vám tedy nikdo nic nepotvrzuje a ani Vás k ničemu neopravňuje.

"Tudíš já jako č.1 mam právo vědět kdo pod uživatelem č.2" - toto právo nemáte. Nejste v žádném vztahu s uživateli a nikdo vám nic neodsouhlasil.

Omlouvám se, ale tato debata je zcela bezpředmětná.

• BuenossDias BuenossDias - 30.08.10 11:31:22

Souhlasím s vašim názorem že v tuto chvíli je debata bezpředmětná.Nyní ať si udělá každý návštěvník svůj úsudek.Vy i já jsme se vyjádřily vlastními názory a já děkuju za tuto možnost konzultace.
                    Chtěl bych pouze požádat aby tyto příspěvky prozatím nebyli mazány.chtěl bych je dál použít a vytvořit přehlednou studii této dikuze.Děkuji.

• Galileo.Galilei Galileo.Galilei - 31.08.10 23:00:39

"Odsouhlasil licenci ovšem údaje nevyplnil čímž licenci nedodržel."
                  Mohl bych poprosit o konkrétní příklad takového uživatele?

• BuenossDias BuenossDias - 01.09.10 14:36:51

Je to náhodně nalezený nick z místností 18+...velka-dracice.
                    Anonimní nick.

• Galileo.Galilei Galileo.Galilei - 01.09.10 23:25:07

Očekával jsem spíše odpověď tohoto tvaru:
                    http://profil.lide.cz/velka-dracice/profil/

Ale budiž.
                    V licenčním ujednání se konkrétně píše (několikrát zde omílané):
                    "Uživatel souhlasí s tím,
                    tyto údaje z registrace: pohlaví, věk, jméno."

A nyní k tomu, co tyto řádky znamenají.
                    To HLAVNÍ, co je třeba si uvědomit, je význam slova "jméno" v onom licenčním ujednání. NENÍ to žádné Jméno a Příjmení, o čemž se tady snažíš některé přesvědčit! Už jen z toho důvodu, že se tam hovoří o "údajích z registrace". Pokud vím, tak během registrace se žádné Jméno ani Příjmení nevyplňuje. Celou dobu se tedy hovoří o Uživatelském jménu.
                    Očekával jsem, že sis toho všiml, když jsi tuto stránku:
                    http://registrace.seznam.cz/
                    podle tebe již tolikrát navštívil. ;-)

• BuenossDias BuenossDias - 02.09.10 07:25:21

Jasan že je řeč o uživatelském jménu.Celá věc je spíš o výkladu celé licence a o tom,jestli to co licence píše mají uživatelé dodržet nebo nikoli s podporou vedení Seznamu.Já tvrdím,že základ je v dodržování pravidel.Nejen u četu a to je to oč tu běží.

• Galileo.Galilei Galileo.Galilei - 31.08.10 22:56:22

Pokud jsem to správně pochopil, tak licence říká, že jako uživatel souhlasíš s tím, že některé údaje, které jsi uvedl v registraci, budou viditelné ostatním uživatelům.
              Nikde se ale nepíše, že jsi povinen tyto údaje v registraci uvést pravdivé.
              Nejsem si jistý, jestli jsem pochopil, o čem je tato diskuse..

• pan.sponka pan.sponka - 01.09.10 10:44:31

Zcela přesně vystiženo:-)

• BuenossDias BuenossDias - 01.09.10 13:57:56

Je to o tom,že pokud v licenci stojí odstavec:
                Uživatel vstupem
                do diskusních částí Služby Lidé souhlasí s tím,
                tyto údaje z registrace: pohlaví, věk, jméno.

Jako uživatel mam právo vyžadovat dodržení licence a chtít aby uživatelé měli tyto info mně viditelné.Odbourá se tím anonimita na četu.Jistě že ne kdoví jak.Ale každá kapka je dobrá.

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec

Musíte se přihlásit

Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Registrace uživatele - Přihlásit se