PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Rekviem za sen / Requiem for a dream
..forum o filmu Rekviem za sen..Requiem for a dream
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
Nevysvětlitelný fakt
Dosud se vědě nepodařilo zjisti, proč jsou lidé s vyšším IQ mnohem náchylnější k užívání drog. Mají snad neší strach z neznáma? Nebo menší pud sebezáchovy? http://tinyurl.com/6mo2rc3 -
Harry
Vžýdycky jsem si myslela, že to s jeho rukou bylo přehnané pro účely filmu. Ale vše je možné : http://www.zkracovatko.cz/zaGdXB - i zelenofialová kůže -
Konkurz na Správce
Dobrý den, vypisuji zde konkurz na správce. Případný zájemce ať se mi ozve na vzkazník a napíše
název fóra.
S pozdravem ArnyVogel
Fórum Administrátor (Film a Televize) -
-
Aronofsky jako producent nového filmu o Facebooku
http://fandimefilmu.cz/clanek/158-scenarista_cerne_labute_chysta_novy_film_o_facebooku -
Requiem
Střih, kamera, hudba - dokonalost, to je bez debat a ted k deji:
Dějová linie Sáry nepopsatelná, takhle jsem nebál snad u žádnýho hororu a u scén s ledničkou jsem se málem posral.
Dějová linie party - tohle je podle mě nejslabší článek filmu, přijde mi že na to že jsou na heroinu jsou všichni jak z módního časopisu - podívejte se na dokument Katka a uvidíte jak vypadá stav člověka závislého na heroinu. Jedine vysvetleni je, ze s heroinem teprve zacinaji, proto jsou vsichni schopni normalniho socialniho zivota, proto se dostavuje euforie po aplikaci davky a proto zadne zchatrale obliceje a tela.
Trosku tuto dejovou linii zachranuje Marion a jeji dilemata za co vsechno ji davka stoji. Samotny zpusob zobrazeni aplikace drogy je sice originalni a charakteristicky pro film, ale ja mam radsi primy pohled na strikacku v zile, tohle mi prijde trosku jako zavirani oci, nevim ceho se reziser bal, naturalistickych scen jinak film obsahuje nemalo.
Za me tedy Requiem jakozto film o heroinove zavislosti neprekonal a ani se nepriblizil filmum My deti ze stanice Zoo, Transpoting, či dokumentu Katka. Zato vsak dejova linie matky - zavislacky na prascich na hubnuti a hlavne samotne filmove ztvarneni teto dejove linie - neco takoveho jsem jeste nevidel... -
-
...
tenhle film naprosto miluju, a měl by se pouštět na základkách místo nějakejch posranejch besed...-
RE: ...
no, když si načala tohle téma, tak musim říct, že podle mě by bylo mnohem efektivnější pozvat do školy nějakýho dlouholetýho feťáka..pořádně smradlavýho s hnijícíma ránama, co má v hlavě vygumováno.
myslim, že ať je film jakkoli dokonalej(myslim filmy o drogách obecně, ne přímo tento), je to pořád fikce a ta bariéra s realitou tam je..snad víš jak to myslim..
na besedy jsem vždy byla alergická. když už je dělají, tak mají alespoň říkat pravdivé informace a ne to, co se jim hodí na jejich bu-bu-bu!-
-
RE: ...
Pár přednášek o drogách jsem zažil.. A vždycky to na mě působilo jako "kázání od rodičů"! To je zásadní chyba. Oni nepochopí, že tohle povidání má na dítě minimální vliv! Kdyby vzali od každý drogy kus, ukázali jim, jak to vypadá a řekli jim: "je na vás, jestli to budete brát. Pokud budete, stane se vám tohle a tohle!"! a bylo by vymalováno.. s těma dětma musej mluvit jako člověk s člověkem a ne mu něco přikazovat a nutit ho aby po nás přebýral názor kurnik! To přece nikomu neni příjemný.. Mě osobně pomohla přednáška s týpkem, pár lidí ze třídy si vždycky vzal do sklepa a tam nám povídal svoje zážitky, historky a do ničeho nám nemluvil!! super chlápek.. kterej se z toho mimochodem vyhrabal nadobro..!=)
-
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Hodnocení přezdívek a ikon