PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Náměty a připomínky pro Spolužáci.cz
Slouží pouze pro náměty a připomínky ke službě. Technickou pomoc zajišťuje fórum nápovědy http://napoveda.seznam.cz/forum/viewforum.php?f=17 nebo online podpora služby !!!
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
Kdo o tom rozhoduje?
Přišel mi e-mail, že když se po 30 dnů nepřihlásím, nemůžu být správcem třídy. Co to je za výmysl? Kdo a proč si osobuje právo takto (najednou) rozhodovat? Přehled o dění ve třídě mám, posílají se mi zprávy, tak proč tam musím být přihlášený? Zase neměl někdo co dělat?-
RE: Kdo o tom...
Dobrý den, vaše interpretace oné notifikace není zcela korektní. Jako hlavní správce po 30-ti dnech absence ve třídě správcovat nepřestanete, funkci správce kompletně ztratíte až po 60-ti dnech absence. Zasílání těch notifikací bylo zavedeno na důrazné žádosti uživatelů, kteří si přáli být informováni mailem, když jim z důvodu absence ve třídě hrozí ztráta správcovství. Ztráta správcovství v důsledku absence není nic nového, tak tomu bylo již vždy. Detailní informace na toto téma najdete v nápovědě > http://napoveda.seznam.cz/cz/spoluzaci/spravce-skolnik/funkce-spravce-a-hlavni-spravce/
-
-
Školník a škola
Dotaz spíše pro PM (?), než pro správce této diskuze.
Byl by velký problém doplnit za uživatelské jméno školníka taky modrou korunku pro příspěvky v komentářích u učitelů ?
Budou u učitelů znovu zprovozněny původní funkce, které dnes jaksi nefungují ?
Dočká se pojem "Škola" někdy definice mezi základními pojmy v nápovědě?
Dočká se škola někdy své fotogalerie přístupné všem, kteří na školu chodili ?
.
Žádné fotogalerie na Rajče-ti ( ani nikde jinde ) zakládat nehodlám, ani následně odkazy na nástěnku školy také dávat nechci.
. -
-
RE: chybí školník
Dobrý večer, v tom případě lze pouze doufat, že na škole některý ze správců tříd navštíví fórum nápovědy > http://napoveda.seznam.cz/forum/viewforum.php?f=17 , podá tam korektní žádost o školničení a na škole se pak o učitele postará. V opačném případě se obávám, že nelze dělat nic.-
RE: chybí...
Díky. A kdybych se toho ujal, lze se funkce škoníka po doplnění učitelů vzdát? Tzn ujmout se funkce dočasně,-
Dobrý večer, „půjčování“ funkce školníka nepraktikujeme, protože to pak obyčejně skončilo tím, že si onen „dočasný školník“ přidal pouze učitele, které potřeboval mít v jeho vlastní třídě a ostatní třídy pak přišly zkrátka.
Funkci školníka by měl převzít někdo, kde se pak o školu bude starat nejen dočasně.-
To je od vás šlechetný, ale takto si nepřidá učitele nikdo. Já bych přidal jen ty o kterých vím, že mě učili a nejsou v seznamu školy. Se svými spolužáky jsme dali dohromady seznam těch co nám tam chybí (nebylo to jednoduchý )a nemáme možnost je přidat. Ostatní neznám a necítím se oprávněný pak přidávat další (kdybych se stal školníkem), které neznám a starat o celou školu. K čemu to pak je?
Myslím, že váš přístup není správný. Pokud jste ta zásadoví (množné číslo) oslovte archiv školy a přidejte všechny sami. Přesto děkuji za reakci.-
-
Dobrý večer, s dotazy tohoto druhu se obraťte na výše zmíněné fórum nápovědy > http://napoveda.seznam.cz/forum/viewforum.php?f=17 . Děkuji.
-
-
-
-
-
-
-
Pomooc - Jak rušit položky
Nevím jak zrušit položky ve složce "Spolužáci - Poslední akce" když nějaký, jistě velmi chytrý člověk, tuto možnost zrušil.-
RE: Pomooc - Jak...
Dobrý večer, smazat záznamy v "Poslední akce" již není možné. Navíc bylo mazání těch záznamů naprosto zbytečné, protože místo nezabírají, patří k historii třídy a o jejich mazání se stará systém automaticky. Odjakživa jsme správcům třídy doporučovali nemazat záznamy v "Poslední akce", protože pokud se tam něco smazalo, tak bylo obtížné dění ve třídě rekonstruovat. Nyní tam již nikdo nic smazat nemůže a to je dobře!
A naprostou pravdu máte v tom, že ten, kdo tuhle změnu zavedl, jednal skutečně velmi chytře.-
RE: Pomooc -...
Jestliže je umožněno mazání na nástěnce, tak nevím proč není umožněno v "Poslední akci", protože už se na tuto akci stejně nikdo nedostane-
Je nutné mít na zřeteli, že možnost mazání na nástěnce je něco jiného, než mazání posledních akcí. Na nástěnce mohou mazat nejen správci, ale i autoři jejich(!) hlášek. A často jen proto, protože někde udělali chybu a chtějí napsat jejich hlášku znova bez chyby, nebo se třeba omylem napojili na jinou hlášku než chtěli a pak je možnost smazání té (chybné) hlášky celkem vítaná.
Mazat záznamy v posledních akcích je něco úplně jiného už proto, protože tam mohli (naprosto zbytečně) mazat pouze správci. A jsou tři druhy správců:
1) Ti, kteří tam zásadně nic nemazali, protože také zastávali názor, že by byl nesmysl mazat něco, co patří k historii třídy.
2) Správci, kteří tam mazali záznamy jen proto, protože je k tomu nutkal nějaký smysl pro (pseudo)pořádek.
3) A pak jsou ještě správci, kteří v posledních akcích smazali záznamy jen proto, aby ve třídě zahladili stopy jejich činnosti, které velmi často nebyla třídě ku prospěchu. Např. na fóru nápovědy žádala celá řada uživatelů pomoc v řešení záhady, kam zmizely všechny jejich příspěvky na nástěnce. Ted' není problém zjistit kdo a kdy na nástěnce co smazal, protože je vše v posledních akcích zálohované. Dříve se nezjistilo nic, protože tam správce všechny stopy jeho činnosti smazal a ve třídě pak o ničem nevěděl.
Z toho zcela jasně vyplývá, že znemožnění mazat záznamy posledních akcí ve třídách bud' nikoho nezajímá, protože se tam u nich stejně nic nemazalo a pro ostatní třídy je to přínos, protože si ted' každý správce dobře rozmyslí, co ve třídě udělá. Správce proto, protože žáci–nesprávci v posledních akcích stejně nic smazat nemohli.-
Vaše názory jsou sice zajímavé, ale stejně považuji zablokování mazání za blbost. Jestliže se někdo o třídu nestará, je to jeho věc. Já osobně důležité věci přenáším do dokumentů, poznámky ke spolužákům ponechávám (aby se o nich vědělo) a ostatní kraviny po čase mažu (tedy mazal jsem - různá přáníčka, časově omezená upozornění apod.)-
Souhlasím s Vámi. Po tom co udělali tu debilní novou nástěnku to stojí za H...o . Nejde smazat věc pomalu 3/4 roku. Od té doby co to takto udělali se mi nechce ani do spolužáků přihlašovat,protože zde nejde nic dělat a poté mi vždy odeberou hlavního správce. Nikoho nezajímá zda se o to pak někdo stará či ne a berou údaje pouze podle přhlášení.-
Ono něco nejde ¾ roku smazat? A co by to mělo být? U nás se dají smazat věci bud' okamžitě, nebo se nedají smazat vůbec, nebo je smaže systém automaticky. A odebrání správce? U nás nikdo funkci správce neodebírá, ta „propadne“ pouze u lidí, kteří si na jejich třídu vzpomenou jednou za uherský rok. A to zas tak špatné není, protože třídy už bez hl. správce nezůstanou – systém přidělí nového. A kdo se pak ve třídě nedokáže domluvit, tak ten má úplně jiný problém s úplně něčím jiným. Přihlášení do třídy trvá minutu a ten, kdo si jí jednou za měsíc nenajde, je příliš zaměstnán na to, aby ještě někde ve třídě správcoval. To by měl přenechat někomu, kdo má víc času.
-
Tak pokud jde něco smazat ihned,tak proč to systém nedělá. Jako uhozený přání k narozeninám stačí aby tam bylo max. měsíc a ne od loňského června či července a nejde to smazat až po nějaký době.Proč to neudělat jednoduše CO???? A to že je člověk zaměstnán a nemá čas na spolužáky to bych řekl že nic neznamená.Člověk má taky důležitější práce než sedět u PC.-
Pokud se přání k narozeninám týče, tak to zůstane na nástěnce tak dlouho, dokud je u toho připojené nějaké blahopřání spolužáka. Když k té systémové hlášce o narozeninách nikdo nic nenapíše, tak jí systém smaže prakticky obratem v okamžiku, kdy již není aktuální.
Pro zaměstnané lidi mám naprosté pochopení a je mi naprosto jasné, že nemohou stále sedět u počítače. Jak jsem ale již napsal, tak pár minut v měsíci, věnované třídě, zas tak velká zátěž není a pokud je, tak jsem výše napsal i řešení – nechat správcovat někoho, kdo má víc času. U nás se na to díváme tak, že správcovství ve třídě není jen o nošení správcovské korunky, ale i o občasné práci. Tak se na to ale díváme u nás a tak tomu pochopitelně nemusí být všude.
-
-
-
Myslím, že je na čase, aby přítomní pochopili, že stránky spolužáků jsou odsunuty na vedlejší kolej bez nároku na jakékoliv změny k lepšímu. Už bezmála rok se neopravují chyby, které vznikly při přechodu na nový vzhled. Je to paskvil, který je odsouzen k zániku. A myslím, že to tak také bylo myšleno. Je to smutné kino.
-
-
-
-
-
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Fantasy a knihy