PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Buffy, přemožitelka upírů
- The Vampire Slayer http://slayercon.buffy-angel.org NEVKLÁDEJTE ŽÁDNÉ ODKAZY A RADY NA STAHOVÁNÍ DÍLŮ ! nesmyslné příspěvky bez varování mažem! Buffy opět na PRIMA COOL
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
Ne veselejší notu
Jinou, než moje pedanství a Engeilliino volnější (jak vítr :p) vyjadřování.
Když to bylo aktuální, řešili jsme tu filmový reboot Buffy, ze kterýho, jak to tak vypadá, nakonec sešlo.
Já jsem byl jeden z mála, kdo rebootování Buffy na stříbrný plátno považoval za dobrej nápad. Nakonec jsem tu milým spolufórařům nabídl velmi kratičký nástin toho, jak bych si to představoval já a tušim, že to byl nDayle, kdo mě vyzval k sepsání.
Ať už to nDayle myslel jakkoliv, tak docela vážně uvažuju, že takovou krátkou fan-novelku nejspíš sesmolim (ne, že bych měl lepší nebo zajímavější hobby). První novelka má už v mojí palici trochu konkrétnější rysy, další dvě znam jen názvem; samozřejmě jde v ideálním případě o trilogii podle vzoru nejspěšnější rebootovací série.
Názvy jsou takovýdle:
Buffy Begins
The Slayer
The Slayer Rises
Nepopíram, že za mym oživenym zájmem stojí to, že si celej seriál zrovna reprízuju, bůhví jak to bude, až to dokoukam. Takže moje planý sliby stranou...
Setkali jste se někdy vůbec s česky psanou fanfiction o Buffyversu, která by stála za čtení?-
RE: Ne veselejší...
Přemýšlím, jak to napsat, co nejdelší, ale asi se nezadaří =P
Velká fanynka rebootu rozhodně nejsem, protože jsem si postavy oblíbila i kvůli hercům a patřej prostě k sobě, takže převlíc Buffy do nového, ulítlejšího, více barevného a trikového kabátku, není to, co bych si přála (oni už ty komixy jsou na můj vkus dost přestřelený, je dost dobře, že Whendonovi drželi tenkrát ropočet a televizní zpracování se vyvarovává kolosálních ensmyslů =D)
Ale možná to zvládnou udělat nové a dobré, i když pro ěm asi těžko lepší =)
Jen jsem nějak nepostřehla, jestli tím vlastním přepracováním myslíš, že sám chceš psát nějaké nové díly Buffy =)-
RE: Ne...
Nějak nevim, jak to napsat jasnějc...
"Ať už to nDayle myslel jakkoliv, tak docela vážně uvažuju, že takovou krátkou fan-novelku nejspíš sesmolim (ne, že bych měl lepší nebo zajímavější hobby)."
Takže ještě jednou: Hraju si s myšlenkou pro zábavu napsat krátkou novelu, která by "rebootovala" Buffy v nový kontinuitě.
Jinam mam dojem, že si jedna z těch, co nechápe, co je filmovej reboot Buffy. Ten nemá se seriálem nic společnýho; ani nemůže, protože film může rebootovat jenom film (seriál a film jsou dvě rozdílný sady práv). Tedy tvůrci filmovýho rebootu by nesměli sáhnout na nic, co bylo stvořeno pro seriál. Tvůrci filmu mají práva jen na postavy ve filmu (Buffy, její Watcher Merrick a ty další nedůležitý). Takže obavy o to, že by tvoje "oblíbený postavy" najednou hrál někdo jinej jsou zcestný...
Jinak ze sportu, solidarity s producentama případnýho filmu a pro větší zábavu; ani já ve svym hračičkování s Buffy Begins nepoužívam jedinou postavu ze seriálu...-
No ona je fan novelka a fan novelka, nebudeš jedinej, kterej napíše dvě kapitoly na kolenou a uloží si to doma do knihovny, ale zajímalo mě spíš, jestli s tím máš větší plány ;) A, už víš, že se nesprávně vyjadřuju, takže nemusímm připomínat, že došlo k nepochopění na obou sranách =D
Tak když slyším Reboot Buffy, tak si představím ten seriál, původní film jsem ani neviděla ze stále stejného důvodu (ačkoliv tam hraje Luke Perry), takže ano, myslela jsem si, že tam bude většina použitých postav ze seriálu a příběh bude zasazen na začátek/konec/prostředek děje, který se neobjevil. Abych byla upřímná, to, že tam ta většina postav nebude, ten reboot v mých očích dělá ještě strašidelnější, než to mělo být. A přesto, Buffy bude jiná, tvůrce bude jiný, prostě to bude jinej film na zápletku, co dávno někdo vymyslel (ano, můžeš operovat tím, že nebýt tohohle přístupu, nebude seriál Buffy existovat). Celkově fanoušek Remaků a Rebootů nejsem, protože ty věci jsou dobré, tak jak jsou a lidé si je oblíbí právě proto, jaký jsou. Ačkoliv netrvdím, že to nový režisér/producent/autor nedokáže udělat tak, aby to zaujalo a bylo to zajímavým filmem. Jen to prostě nebude ono a většinou je lepší, přijít s novou myšlenkou a i za cenu toho, že hlavní hrdinka bude zabíjet vlkodlaky a bude se jmenovat Tracy. To mi když už to nutně musí být, přijdou lepší spin-offy typu Angel, nebo si vybrat třeba Faith a příběh postavit na ní a sem tam zmínit a prolnout linku s Buffy.-
Dvě kapitolky do knihovny a konec... to by mě asi mělo urazit, ale protože fanfictiovaní už není mojí prioritou, tak to přejdu jako něco, co by se docela dobře mohlo stát:)
Jinak jestli mam větší plány? No... mam tam vypsaný názvy pro případnou trilogii, takže.... Prostě si ten příspěvěk přečti a pak se ptej, protože mi opravdu přijde, že jsi ho nečetla.
Jinak představuješ vcelku tradiční přístup k rebootu... A za sebe řeknu, že právě to, že tam nemůžou být postavy ze seriálu, činí ten nápad NEstrašidelným; protože tvůrci budou nucení k něčemu, co si sama označila za klad: přijít s něčím novým; vzhledem k tomu, že ten původní film z 1992 je neuvěřitelně špatnej, tak si skutečně nemyslim, že by se producentni rozhodli pro rebootovací remake...-
Vážně se omlouvám pokud jsi nějaký známý spisovatel, že mi unikají tvé plány do budoucna a neznám nasazení, s kterým chceš na projektu pracovat =D ale to, že vypíšeš názvy tří kapitol/knih/uzabřených celků neznamená, že to nenapíšeš na koleni a nezastrčíš do knihovny ;) ale z tvého odmítavého přístupu k této teorii soudím, že to možná chceš i vydat jako knihu/časopis/blogovej příspěvěk (ačkoliv každé má jinou vypovídací hodnotu a na to jsem se ptala, ale oka =) )
Já moc nechápu, proč předělávat něco, co funguje, původní film dle tvých slov byl špatnej, na jeho základně byl vystaven seriál, který si získal oblibu, proč ještě vytvářet další film na základě prvního filmu snažíc se co nejvíce odklonit od seriálu. Vážně, Tracy by byla lepší =D ale ačkoliv to není projekt, který bych vítala s otevřenou náručí a mnohem radši bych viděla sfilmovanou osmou sérii, tak to třeba bude lepší i než seriál a dokáže to mile překvapit, kdo ví..-
To víš, že se chystam proslavit a udělat spisovatelskou "kariéru" s fanfiction... je mi totiž dvanáct a představuju si to jako Hurvínek válku. Nevim, co míníš tim neustálym žvatlánim o psaní na koleni, já mam klávesnici na stole a monitor, na kterym se mi ukazuje word processor je taky na stole... strkání do knihovny? Nevim, mam dojem, že na internetu jsou pro fanfiction archívy, kde je i mizivá šance, že si to zhrub tři lidi přečtou... -
Jinak jsi jedna z mála lidí, co si dokáže protiřečit v jedný větě... "proč rebootovat něco, co funguje; film byl špatnej"
Ten film byl špatnej, tedy proč ho nerebootovat. Oháníš se seriálem, ale film a televizní seriál jsou jiný médium, jiný způsoby vypravování.
A faktem je, že Buffy na velkym plátně zatím stojí za píču, nevidim důvod, proč nezkusit Buffy vrátit na plátno v lepším provedení...
(než se to zas pokusíš "chytře" obrátit proti mě; ne, nemyslim tim svoje fanfiction...) -
Výborně, tak na sebe budem štěkat u dalšího pčříspěvku, pro vylepšení =D Moc nevím, co tím sleduješ, že místo snahy pochopit se otázku, slovíčkaříš, ale asi ěm to tolik nezajímá =)
Takže ještě jednou a stručněji (spíš ne) - psaní na koleni a schovávání do knihovny je nadsázka. Taková ta všeobecně používaná přemrštělá věta, která se snaží podrtrhnout význam. Má otázka měla zjistit jediné, na malý blog nebo liter přidává spousta autorů, ale je malá šance, že si to přečtě víc jak 5 lidí, ovšem pokud člověk má plány u povídky, kterou chce dát někam takhle, obvykle to nepíše jako plán třeba na forum (myslím tady), takže jsem usoudila, že s tím možná máš větší plány (nemusí ti být dvanáct na to, abys mohl publikovat v časopise nebo mít rozběhlou reputaci na uznávanější internetoé adrese ;) ), kde když si nám svá díla trošku nastínil možná budem mít možnost si je i prohlídnout. Protože třeba chceš, aby byly čteny co nejširší veřejností a není to povídka na 10 stránek, ale opravdu projekt, který bys po dokončení chtěl někam publikovat. Omlouvám se, že jsem se vlastně zajímala, protože i mě zajímají možnosti, které různé portály skýtají pro publikaci vlastní tvorby. Taky každý fanouškovský reboot může být jiný - někdo si vystačí s krátkou povídkou řešící převážně vztahy, aby to skončilo, tak jak on chce, a nezabívající se moc celkovým příběhem, jiný to chce dotáhnout do větší dokonalosti a bere to víc vážně. Ono to, že jsi nastínil, že bys takovéhle projekty chtěl napsat rovnou tři, stejnak nenapoví jestli to bude román, na kterém ti bude hodně záležet i z profesního hlediska, nebo ne =)
Nevím, proč bych to obracela proti tobě. Pokud by se ti povedlo na plátno promítnout tvoje Fanfiction, tak by to byl velký úspěch a určitě bys tím v mých očích neklesl. Tahle věta byla dost nesmyslná a zbytečná ;)
K rebootu - svým způsobem byl reboot už ten seriál, te´d zase budem vytvářet film, který by nebyl jako seriál, ale vlastně byl jako seriál, protože seriál se líbil. Nebo to pojmeme jako kolosální nesmysl a místo klasických upírů to budou krvelačné bestie cestující v létajících autech, kteří dokaží ěmnit svou podobu, konzistenci, být neviditelní a změnit obět v něco jiného než byla původně, aby to bylo originální a nikdo nemohl napadnout autorská práva. Trošku mi to připomíná Prince of Persia, kdy jsme podle hry udělali film a podle filmu potom další hru. Nepřipadá mi to nezbytné a smysluplné, ale třeba to vážně mile překvapí =)-

KRISTEPANE JE TO FANFICTION!! Co tu proboha furt meleš o najakejch časopisech a podobně?! Já za to prostě nemůžu, že ses rozhodla vzít podělanou fanfic tak vážně a lepší se na to, jak hovno na košili; a ještě kvákáš něco o tom, jak by se mi povedlo mou fanfic zfilmovat; proboha seš zdravá? S tebou je to fakt jako mletí do dubu a "komunikace" s tebou mě už vážně nebaví. Zapomeň, že jsem cokoliv psal, zapomeň, že existuju.-
Nevím, co z toho máš, že se mi neustále snažíš dokázat, že jsem úplně blbá, ale když tě to těší, mě to neurazí ;)
Ale ačkoliv i fanfiction můžeš postovat do časopisu a o s tím filmem jsi začal ty, tak podle poslední zprávy uszuju, že žádné ambice vyšší než liter nemáš a tvůj zájem na vlastním díle nemá žádnou vypovídající hodnotu. Asi jsi jen chtěl sdělit, že také občas píšeš, oká =D Od teď mě to přestává zajímat, ale doufám, že se díky mě teď cítíš chytřejší, lepší, vzdělanější a inspirovanější než dřív ;)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
RE: upír
Hlavně nevím, jestli v tomhle věku jde ten seriál pochopit a nevnímat ho pouze jako produkt, kde se vyskutují zvláštní a barevné postavičky..-
Když se podíváš na kartu Buffy The Vampire Slayer na CSFD, zjistíš, že s pochopením Buffy mají problém i dospělí, takže...-
nikdy jsem to nezkoušela a tedy nyní, stejně jako hodnotitelé, hodnotím i jejich příspěvky pouze podle první stránky. To, že vyzdvyhují Davida, který mi nikdy nebyl sympatický budiž, ale hodnotit seriál podle prvních tří sérií, kdy třetí je podle mě vážně slabá, mi nepřijde jako dobrý nápad - dokoukám a hodnotím, nemůžu skončit v půlce a říct, že CELÝ seriál je špatný =))
Aneb, vím, že je to trochu nadsazené. lehce americké a žádný kinematografický počin, ale třináctileté dívky ten seriál pochopit nemůžou a stejně ho mám ráda =)-
Na tom se neshodnem. Podle mě každej divák má plný právo odvrhnout seriál třeba i po pěti dílech první sezóny (a já to dost často dělam, když vybíram, na co koukat). Já si to uvědomuju, že první a druhá sezóna Buffy je v porovnání třeba s pátou poměrně slabá.
Jenže jsem se přesto díval; protože přes veškerou rozpačitost, měly něco do sebe, obsahovaly něco, co se mi líbilo a bavilo mě to, přes všechny "chyby". A já nejsem přesvědčenej o tom, že ten, komu se nelíbi prvních pár dílů "jedničky", by byl nějak zázračně okouzlenej pozdějšíma sezónama.
Takže ne, skutečně si nemyslim, že je možný někomu říct "První a druhý sezóna stojí za prd, vydrž kvůli pátý." Divák musí mít právo nemít rád seriál na základě prvotních zkušeností bez ohledu na jeho pozdější případnej rozsah.
K tomu tvýmu komentáří o hodnocení... ano, dávalo by smysl hodnotit na CSFD seriály po jednotlivých sezonách, než hodnotit seriál jako celek. -
P. S.
Představ si, že bys měla shlídnout všech nějakých 40 sezón Tak jde čas, jen abys mohla "zodpovědně" říct, že to je sračka...-
Já neříkám, že by ze zbytku byli na větvi, to nejspíš nebyli, ale prostě nemůžeš říct, že se ti celý seriál nelíbí, když si celý neviděl. Můžeš říct, první polovina se mi nelíbila, tak jsem se dál nedostal. A já teda se snažím všechny seriály pokud to aspon trochu jde dokoukat, ačkoliv je to ěnkdy těžké (třeba Himym pořádně kleslo), z části i proto, že třetí série Buffy mě moc nechytla a pátá byla super, takže se vyplatí vytrvat, ale ano, jde to u seriálů, které zaujmou něčím na začátku. I když já se k Buffy dostala náhodným dílem v televizi z 6. série, ale to je vedlejší. Zaujala celkově ano. Ale prostě si nemyslím, že je nutný vůbec o nějakém seriálu říkat, že je to totální nesmysl a pořad pro slaboduché (což dělá většina těch komentářů), protože ač i já vím, že to není kinematografický zázrak, má to něco do sebe a to po prvních pár dílech ty lidi nemohou poznat. Stejnak jako ta 10tiletá holčina nahoře. Můžu říct, že mě to nechytlo a nic jsem v tom nehledala protože nemám ráda upíry/fantasy/představitelku babičky ze sedmého kolene, ale nevidím důvod, proč psát nenávistné komentáře, že je to brak a takové seriály by neměly točit, když já si nepřijdu výrazně labilní ani kulturně zaostalá a tenhle či tamten seriál se mi líbí. Každý máme jiný vkus, to ano, ale některé ty komentáře na čsfd nedávají smysl a důvod. Proto je ostatně většinou ani nečtu =D-
-
Volné řetězení asociací se tomu myslím říká, možná by se to dalo nazvat dokonce málem surrealistickým počinem. Ale nemáš pravdu, dává to smysl, jde to logicky za sebou a pointa z toho vyplývá dobře.
Jinak na buzeraci ohledně gramatiky jsem zvyklá a jsem jí často i nakloněna, ale že budeš na fóru hodnotit slohové útvary, to mě docela pobavilo =D Příště k tomu prosím dopiš, co by sis teda představoval, vypracuju úvahu, vyprávění, líčení, reportáž, fejeton, stačí říct, nabídla bych i poezii, ale jak jsi naznačil, té nejspíš nejsi příliš nakloněn, nebo minimálně těm moderním směrům.
Tak jako tak, nevím, co ti vadí - nemyslím si, že je žádoucí a přínosné hanit a úplně odsuzovat nějaký seriál, když se ti nelíbí prvních pět dílů, ale pokud máš potřebu se podobně vyjadřovat, ať na čsfd nebo někde jinde, je to tvoje věc, pokud tě to učiní o procento štastnějším tím lépe ;) Každý ať činí podle svého.
A btw. taky jde o to, jak to řekneš, mezi "nedokoukal jsem to, protože mě to nezaujalo, téma se mi nelíbí a připadá mi to špatně natočený" a "Nedokoukal jsem to, protože je to špatně natočený brak s nulovou zápletkou" je nepatrný rozdíl ;)
Jinak za náhodné překlepy se omlouvám, též za vypuštění pravidel přímé řeči, připadných gramtických i stylistických nedostatků. Pokud si vybereš útvar slohového pojednání, slibuji, že se budu více snažit ;) -
Přehnané mi přijde tvé ustavičné nadávání a urážení všeho, co potkáš. Ale dobře, jasně, stručně výstižně, přesně podle tvého stylu: "Každej, kdo hodnotí věci/lidi/filmy po prvním dojmu a třech minutách, je arogantní egoista, kterej by se vůbec neměl vyskutovat v populaci, protože ostatním akorát kazí radost, kapišto?" -
Už jsem se bál, že to nepříde... zlej Lardy nadává na všechno a všechno uráží.
Madam, já tě ani jednou neurazil a tvoje příspěvky vážně nejsou "všechno". Jestli kolem toho, že píšeš jak hyperaktivní smrad, co si zapomněl vzít prášky, chceš dělat nějakej nekonečněj cirkus ublíženosti, tak si na to už najdi někoho jinýho...
Míru zdar -
Ano, neurážíš mě, jen způsob mého projevu a psaní hned asi v třech příspěvcích =D My fault.
Ano, také jsem nespoutaný egoista, takže jsem rozhodně přesvědčena, že mé 4 příspěvky obsahují "všechno" ze světa, rozhodně ;)navíc si maličko protiřečíš.
Ale já jasně poukázala na to, že jednám jako ty, odhaduju na první dobrou a nedělám si hlavu se zveličováním, či zaměněním tří zpráv za celek ;)
Máš pravdu, jediné rozumné, co jsem se dozvěděla z tvého příspěvku je to, že naší malé potyčce dáme vale, neboť se to stejnak zvrhlo v tvůj nekonečný nesouhlas a přehlídku stupidně vulgárních výrazů (proč mají lidé pořád potřebu vyvěšovat sprostá slova na net?) a já jsem už dlouho dost unavéná tím donekonečna vysvětlovat. Takže ačkoliv nejspem obvykle pro to, mít poslední slovo, tady to asi vezmu jako dobrou věc. A neboj, máš pravdu, svojí, které věříš a třeba jednou přijdeš na to, že nemůžeš každého a vše hodnotit po první půl hodině anebo také ne a vlastně budeš štastný člověk. It's on the destiny.
Jen by mě mohlo mrzet, že se nedozvím, kde vidíš mou ublíženost, ale asi s tím dokážu žít ;) X.O.X.O
-
-
-
Ano, po shlédnutí prvních deseti dílů můžu zodpovědně říct, že mě to nezaujalo, nelíbilo se mi, herci mi nepřišli zajímavý, děj mě nenadchnul a odkládám to. Možná můžu i říct, že je to pro mě brak.
Ale říct, že je to bezduchý seriál pro náctileté, kteří žijí problémy smetánky, který nemá nic společného s realitou a neřeší nic než peníze říct prostě nemůžu, protože nevím, co v těch dalších 30 dílech je ;)
-
-
-
Podle mě je to spíš o tom, že lidi shlédnou cca 3 díly a řeknou si, "Bože, to je sračka" a daj tomu odpad...Pokud možno ještě 1 díl z 1.serie, 1 díl z 2.série atd...a že těch lidí znám
-
CSFD obecně není příliš směrodatný ukazatel. Pokud už se jím člověk chce řídit, nebo se s ním alespoň "radit" je lepší vytipovat si pár tamějších uživatelů s podobným vkusem a brát to podle nich. Spousta lidí tam totiž hodnocení píše pouze proto, aby díky jejich počtu na svém kontě získali další výhody stránky. A takoví pak často hodnotí něco, co neznají vůbec, nebo o tom maximálně četli a aby to nebylo tak vidět, papouškují to, co si přečtou v několika minulých hodnoceních. A proto když pár lidí napíše, že např. Buffy je tupá zábava pro teenagery, objeví se tam podobných příspěvků mraky
.
-
Asi je to celé OT, masovou většinou hodnotící podle prvního pohledu budu stejně celý život přehlasováná, tak můžem tuhle debatu klidně smazat, pane správce =)) Přijde mi totiž líto hádat se zrovna u Buffy a ještě to mít jako 'reprezenttivní' rpvní stránku =)))
-
-
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Naruto Shippuden