Přihlášení:

Registrace | Přihlášení | Seznam

PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

ikonka diskuze

Kontaktní čočky

Vše o kontaktních čočkách. Kontaktní čočky = věc, kterou by si většina z nás vzala na pustý ostrov, náš denní nejbližší společník :-) Slevové kódy sem nepatří! Nejčastější dotazy naleznete zde http://cocky.srpenec.cz/viewforum.php?f=13

aktualizovat   výpis podle času   strom příspěvků

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec
  • Lorrina Lorrina - 08.09.10 11:03:17

Ztracená čočka
    Tak ráno otevřu pouzdro a tam čočka jen jedna...nechápu to. A to byly jen týden staré, v předchozím páru se jedna roztrhla, tak bylo třeba ji vyměnit o týden dřív...kurnik mě to tak štve, mám Biofinity, leze to do peněz už tak, a ještě se mi jedna takhle blbě ztratí :( Stalo se to i někomu jinému nebo jenom já jsem takový vrták?

• palestinka palestinka - 08.09.10 17:21:00

RE: Ztracená čočka
      je třeba dávat pozor, když si nevšimneš, že ti třeba spadla, tak už ji těžko najdeš nebo už je někde stejně uschlá. Mě akorát hodněkrát někam spadly, ale vždycky se mi je podařilo najít.

• klariii91 klariii91 - 08.09.10 19:31:43

RE: Ztracená čočka
      Stalo se mi to párkrát... A pak jsme ju vždy našla někdy suchou, nejčastěji přischlou na víčku pouzdra... :D

• Adeline.czka Adeline.czka - 05.09.10 22:36:43

...
    Ahoj. Mám pocit, ale nejsem si jistá, že jsem někde četla, že by se čočky měly nosit jen nějakou dobu, myslím tím třeba 8 hodin denně nebo tak nějak. Je to pravda? Došlo mi totiž, že si je nandávám cca v 8:00 a vyndávám tak ve 23:00, tak jestli to není škodlivé? Díky

• atrit atrit - 06.09.10 08:12:26

RE: ...
      není. pokud tě oči nepálí, je to v pohodě. já mám dokonce čočky, ve kterých můžu přespávat, a být v nich tak několik dní v kuse :-)

• KaterinaDyttrychova KaterinaDyttrychova - 07.09.10 14:31:19

Musím nesouhlasit, čočky by neměli být nošeny neustále, je ideální těch 8-10, možná 12 hodin, víc už je moc. A důvod je ten, že oko nemůže pořádně dýchat a tak e ti v očích začnou dělat malé žilky, které se pak zvětšují a kdybys třeba za pár let chtěl/a laserovou operaci, tak ti jí neudělají..

• Pumperla Pumperla - 07.09.10 14:42:31

tak si o čočkách zjisti více informací..... dnes se vyrábějí i čočky tzv. kontinuální, které není potřeba celou dobu z oka vyndavat (nevím, jak dlouho, ale mám za to, že to jsou měsíční?)..... čočky se vyrábějí z materiálů vysoce propustných pro kyslík, stále se vytvářejí nové a nové technologie, jak tuto propustonst ještě zvyšovat, obsah vody v čočce taky není žádná troška..... dřív tomu taky určitě bylo, nosit pouze pár hodin, ale v dnešní době není žádný problém čočky nosit celý měsíc v kuse.....

• loveyourlife loveyourlife - 08.09.10 09:38:17

co se týče nepřetržitých měsíčních... měla jsem je a už je nechci, protože efekt byl takový,že se mi zahustily slzy a začly usazovat ještě více bílkovin do čoček. Jinak kdo na tohle netrpí, tak je samozřejmě super pocit se ráno probudit a vidět, zejména když máte více dioptrií :-))

• palestinka palestinka - 06.09.10 12:59:07

jj taky je obvykle nosím tak dlouho a občas v nich musím spát, proto si kupuju kvalitnější, takové ve kterých se může občas i přespávat, mají lepší propustnost.

• Adeline.czka Adeline.czka - 06.09.10 16:43:13

Díky :-) Kontinuální čočky jsem chtěla taky, hned po prvním měsíci nošení, ale kontaktoog mi řekl, (moc jsem ho nepochopila), že mi je dá až tak po půlroce nošení. Myslím že chce, abych se s čočkama naučila pořádně pracovat.

• palestinka palestinka - 06.09.10 20:53:34

tak to teda taky moc nechápu:D no nějaký důvod to asi má

• majdajitka majdajitka - 07.09.10 14:35:22

já je dostala hned :-[

• Adeline.czka Adeline.czka - 07.09.10 20:45:25

A mně řekl něco ve smyslu, že mi je hned nedá, že si to nevezme na triko a že to můžu zkusit jinde, ale pravděpodobně mi je nedá ani žádný jiný kontaktolog :-(

• majdajitka majdajitka - 04.09.10 16:26:42

roztržená čočka
    Už se vám někdy stalo, že se vám čočka roztrhla? A co myslíte, že bylo příčinou. Mě se totiž roztrhla po 14 dnech a způsobila jsem si to nejspíš tím, že jsme makali na baráku a dost se prášilo. Držela jsem vysavač při vrtání, ale měla jsem nasazené brýle ( sluneční, nic lepšího jsem nenašla) A pak asi druhý den po téhle práci jsem otevřela troubu ze ktré se na mě vyvalilo hodně páry a v levém oku jsem cítila nepříjemný pocit. 4očka byla poškozená až druhý den, tak nevím, kdy jsem jí tak zničila.

• Pumperla Pumperla - 04.09.10 16:45:43

RE: roztržená čočka
      stalo a ne jednou.... příčin může být spousta- vadná čočka (což ale asi nebude tvůj případ, když se roztrhla až po 14 dnech), špatná manipulace (natržení nehtem), nějaký bordel v oku (třebas to zrníčko prachu).....

• majdajitka majdajitka - 04.09.10 16:52:52

RE: roztržená...
        asi budu muset být opatrnější

• koudelkova.lucie koudelkova.lucie - 04.09.10 14:23:32

Zdravim
    rada bych se zeptala, zda používá někdo čočky pro astigmatismus a zda si je někdo kupuje přes net a jaké jsou dobré a tak. Jo a pokud nevadí, ráda se přidám

• Pumperla Pumperla - 04.09.10 16:47:28

RE: Zdravim
      Acuvue Oasys for Astigmatism od Johnson and Johnson..... jiný jsem nikdy neměla, tak nemůžu porovnávat, ale s těmahle jsem spokojená

• DivkaSPerlou DivkaSPerlou - 05.09.10 18:41:45

RE: Zdravim
        nááápodobně

• ahoi ahoi - 31.08.10 12:13:28

Aplikace a měření v ČB
    Hezké poledne všem. Nevíte o dobré oční optice, kde nabízejí měření zraku a aplikaci kontaktních čoček za rozumnou cenu ( Valuchová tedy asi ne). Grand Optical je prý pochybná firma a v jiných optikách čočky nevedou.... díky moc za tipy

• ajinko ajinko - 31.08.10 13:20:39

RE: Aplikace a...
      Já mám čočky z Vltavy, přímo vedle KD Vltava. Ale paní mi zrovna dvakrát sympatická nebyla. Platila sem něco kolem 300, což je asi jako všude. Jinak když sem jednou procházela Českou všimla sem si, že je tam takovej zapadlej krámek a měli na dveřích že aplikujou čočky. Vím jen, že to bylo po pravé straně ven z města a tuším, že tam bylo podloubí.

• Givengy Givengy - 31.08.10 19:21:54

V Budějkách určitě ve Fokus optik čočky dělají IGY centrum, Široká 27, U Černé věže 3 tak se zkus poptat co a jak řekla bych že ta první alplikace včetně vyšetření a nácviku vyjde kolem 500kc

• ahoi ahoi - 03.09.10 16:08:30

Ve středu jsem zavolala na Polikliniku Jih, je tam centrum. Dnes už mám kontaktní čočky. Nácvik 500 a měsíční kontaktní čočky včetně roztoku zdarma, další budu mít příští týden, na 6 měsíců asi za 2.000,-. Doktor super, sestřička odměřenější, ale jsem spokojená a doporučuji :-)

• palestinka palestinka - 04.09.10 16:05:21

RE: Aplikace a....
        tak 2000 na 6 měsíců je dost dobrá cena teda, jakou značku ti doporučili jestli se můžu zeptat?

• majdajitka majdajitka - 04.09.10 16:29:57

RE: Aplikace a....
        krásný ceny, hned bych taky chodila jinam, u nás jen za nácvik a aplikaci 750 a o cenách čoček ani nemluvím, a když si je budu kupovat na netu kontrola mě bude stát 500

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec

Musíte se přihlásit

Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Registrace uživatele - Přihlásit se