PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Kontaktní čočky
Vše o kontaktních čočkách. Kontaktní čočky = věc, kterou by si většina z nás vzala na pustý ostrov, náš denní nejbližší společník :-) Slevové kódy sem nepatří! Nejčastější dotazy naleznete zde http://cocky.srpenec.cz/viewforum.php?f=13
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
Ztracená čočka
Tak ráno otevřu pouzdro a tam čočka jen jedna...nechápu to. A to byly jen týden staré, v předchozím páru se jedna roztrhla, tak bylo třeba ji vyměnit o týden dřív...kurnik mě to tak štve, mám Biofinity, leze to do peněz už tak, a ještě se mi jedna takhle blbě ztratí :( Stalo se to i někomu jinému nebo jenom já jsem takový vrták? -
...
Ahoj. Mám pocit, ale nejsem si jistá, že jsem někde četla, že by se čočky měly nosit jen nějakou dobu, myslím tím třeba 8 hodin denně nebo tak nějak. Je to pravda? Došlo mi totiž, že si je nandávám cca v 8:00 a vyndávám tak ve 23:00, tak jestli to není škodlivé? Díky-
RE: ...
není. pokud tě oči nepálí, je to v pohodě. já mám dokonce čočky, ve kterých můžu přespávat, a být v nich tak několik dní v kuse :-)-
Musím nesouhlasit, čočky by neměli být nošeny neustále, je ideální těch 8-10, možná 12 hodin, víc už je moc. A důvod je ten, že oko nemůže pořádně dýchat a tak e ti v očích začnou dělat malé žilky, které se pak zvětšují a kdybys třeba za pár let chtěl/a laserovou operaci, tak ti jí neudělají..-
tak si o čočkách zjisti více informací..... dnes se vyrábějí i čočky tzv. kontinuální, které není potřeba celou dobu z oka vyndavat (nevím, jak dlouho, ale mám za to, že to jsou měsíční?)..... čočky se vyrábějí z materiálů vysoce propustných pro kyslík, stále se vytvářejí nové a nové technologie, jak tuto propustonst ještě zvyšovat, obsah vody v čočce taky není žádná troška..... dřív tomu taky určitě bylo, nosit pouze pár hodin, ale v dnešní době není žádný problém čočky nosit celý měsíc v kuse.....
-
-
-
Díky :-) Kontinuální čočky jsem chtěla taky, hned po prvním měsíci nošení, ale kontaktoog mi řekl, (moc jsem ho nepochopila), že mi je dá až tak po půlroce nošení. Myslím že chce, abych se s čočkama naučila pořádně pracovat.
-
-
roztržená čočka
Už se vám někdy stalo, že se vám čočka roztrhla? A co myslíte, že bylo příčinou. Mě se totiž roztrhla po 14 dnech a způsobila jsem si to nejspíš tím, že jsme makali na baráku a dost se prášilo. Držela jsem vysavač při vrtání, ale měla jsem nasazené brýle ( sluneční, nic lepšího jsem nenašla) A pak asi druhý den po téhle práci jsem otevřela troubu ze ktré se na mě vyvalilo hodně páry a v levém oku jsem cítila nepříjemný pocit. 4očka byla poškozená až druhý den, tak nevím, kdy jsem jí tak zničila. -
Aplikace a měření v ČB
Hezké poledne všem. Nevíte o dobré oční optice, kde nabízejí měření zraku a aplikaci kontaktních čoček za rozumnou cenu ( Valuchová tedy asi ne). Grand Optical je prý pochybná firma a v jiných optikách čočky nevedou.... díky moc za tipy-
RE: Aplikace a...
Já mám čočky z Vltavy, přímo vedle KD Vltava. Ale paní mi zrovna dvakrát sympatická nebyla. Platila sem něco kolem 300, což je asi jako všude. Jinak když sem jednou procházela Českou všimla sem si, že je tam takovej zapadlej krámek a měli na dveřích že aplikujou čočky. Vím jen, že to bylo po pravé straně ven z města a tuším, že tam bylo podloubí. -
RE: Aplikace a...
Ve středu jsem zavolala na Polikliniku Jih, je tam centrum. Dnes už mám kontaktní čočky. Nácvik 500 a měsíční kontaktní čočky včetně roztoku zdarma, další budu mít příští týden, na 6 měsíců asi za 2.000,-. Doktor super, sestřička odměřenější, ale jsem spokojená a doporučuji :-)
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.
Registrace uživatele - Přihlásit se