PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Znamení Kozoroha
Praktický, pečlivý a ambiciózní. Je úspěšný v jakékoliv pracovní činnosti. Často bývá obviňován z chladnosti, ale Kozoroh ve skutečnosti hluboce miluje a pouze velmi těžce vyjadřuje své city. Je čestný, věrný, spolehlivý.
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
nocni vs denni
kdy se vam nejlepe spi a kdy pracuje? ja zjistila, zue pres den muzu spat jen 4-5 hodin a nocni davam v klidu a nejsem unavena, kdezto v noci musim spat 10-12 hodin a stejne nejsem 100% funkcni.. -
kolegialita
mam problem vychazet s zenskejma...obzvlast s jednou.... kolegyne z prace.. chova se jak vagina.
staci mi 5 minut s ni a mam zkazenej den.
proc? s chlapama umim vychazet i leta ale se zenskejma ne..-
RE: kolegialita
To je normální, to odezní až s věkem. Osobně jsem vždy vycházela líp s muži, přestože jsem dělala mezi ženskými, nejhorší byly starší než já, nesnášely mě a já jim to vracela, první podnět ale vyšel vždy od nich. S mladšími to bylo lepší, vždy jsme se nějak domluvily.-
ja vim, ze to bude znit hnusne, ale ja vychazim s zenskyma, ktery jsou baculatejsi a nejsou moc zajimave. mam dojem, ze pro ty vychrtliny jsem neco jako konkurence a proto me nemaji rady...
starsi ztensky dokazu relativne akceptovat a rekla bych, ze s nima vychazim, obzvlast zajisti li si u me atoritu (sefova - manzelkamm sefa pod..) jinak s tim je problem velkej... ty mlady nemuzu ani cejtit. seroui se kam nemaj, sou chytry a delaj problemy...
nejsem dokonala, ale mam rada intreligentni lidi, klidne od rany, ale vseho s mirou...
-
-
Tak o mě moje učitelka se základky řekla, že když mě vyšle na severní pól, tak se tam skamarádím s tučňáky.
S lidmi vůbec problém nemám (vyjma mé tchýně). Ale nemám ráda namyšlené a omezené lidi bez rozdílu pohlaví. Nemám ráda takový ty machýrky, co si o sobě moc myslí a to platí i o ženách. Mám ráda slušné, vyrovnané a veselé lidi.
S každým jde vyjít, ale musíš vědět, jak na něj.-
Jsem na tom podobně. Donedávna jsem si myslela, že výjdu opravdu s každým. Než jsem narazila na, teď už díkybohu bývalou, kolegyni. Nevěřila bych že je možné aby v jednom člověku bylo tolik záště, falši a nenávisti... Teď už se naštěstí odstěhovala a já mám zase klid
Ale je pravda, že si více rozumím s mužskou populací - oproti ženským s nimi můžu mluvit naprosto otevřeně
-
to já taky, chlapi nepomlouvaj, maximálně si daj po držce a je klid. Já třeba nějak nemůžu vyzrát na tchýni, prostě mě nenávidí, i když dělám maximum aby mě měla ráda. Prostě nezkousla, že mým snem je cestovat studovat makat na kariéře a nechci s jejím nejstarším a nejúžasnějším synáčkem plodit. A tchána bohužel nemám, zemřel, kdyby tu byl i ona by jistě byla jiná.-
Já tchánstvo tak nějak přežívám. Mám silné podezření, že oni mně prostě nijak zvlášť nemusí ale já je taky ne. Oproti tobě se ale nesnažím, abych se jim zalíbila. Je mi to vcelku šumák, ikdyž bydlíme ve stejném domě. Díkybohu se do nás nijak nemíchají. Možná jim ani nevadím a mají jen takovou povahu - je to složité. Jsou to takoví studení čumáci. Nikdy jsem neslyšela že by mojeho za něco pochválili, ani naše děti ne. Spíš mně mrzí jejich chování vůči dětem než nám samotným. Jediné co mně vytočilo do běla byly pitomé kecy tchána přímo před svatbou - to jsem po něm poprvé v životě vyjela a byla na sebe za to patřičně hrdá. Dokonce i manžel předemnou smekl
-
Tak to se ti nedivím, taky nemám ráda, když se mi někdo do něčeho plete. Ale já jsem taková, chtěla jsem prostě dobrý vztahy, no a místo toho dvakrát do týdne příteli volá, že se se mnou má rozejít, že nejsem k ničemu. Tak na to kašlu, nemá to smysl a mrzí mě to. Ale co člověk nadělá?
-
-
-
-
-
-
pleas help
Vzdycky jsem byla arogantni, neposlouchala jsem nazory ostatnich a muj zivot byl pestry pouze v ohledu zmen pracovist a hledani te prave party "pratel" a partnera. kdyz sem nasla, byla jsem spokojena. nemusela jsem se pretvarovat a hrat si na neco co nejsem, byla jsem sva, takova jaka jsem chtela byt, stastna a spokojena..
jenze cas ubihal a lidem sem se prestala zamlkouvat, obzvlaste partnerovi. ted zmenu vyzaduje a to temer ve vsem. nevim, bojim se. jsem ve fazi rozhodovani a boli to. chci se zmenit, ale protoze musim. neni to dobrovolne.
je to spravne? uz nikdy nebudu jako driv, nebudu sva..
Jste stejni znameni, mozna stejni jako ja. poradte co ted. urcite mi rozumite.-
RE: pleas help
I já jsem s něčím podobným bojovala - manžel si mě bral jako sportovní nepěstěný typ dívky, která při své původní profesi ani nic jiného nepotřebovala. Jenže jak šel život, naše cesta se stočila jinam a on se ve "vyšší" společnosti cítí mnohem lépe a chce vedle sebe mít "dámu". Tak se to v 45 letech učím. Jde to ztuha, protože mě v té přírodní podobě bylo dobře. Je ale pravda, že bych prostě musela trčet doma a tak jsem si našla důvod, proč měnit zvyky. Taky se v tom necítím úplně svá, taky je mi líto peněz, které to stojí (použila bych je raději jinak), ale když mi muž řekně, že byl na mě pyšný, je to dost příjemné a dobrý důvod pro to, abych v tom pokračovala. Jsou ale i věci, které bych změnit asi nedokázala. Tak nevím jak moc ti to pomohlo.-
Já bych tohle nedokázala, i když se hodně snažím a současného přítele opravdu hodně miluju, nedokázala bych být jiná a šňořit se. Já mám ale obrovskou výhodu, jsme s přítelem na stejné úrovni, takže žádný plesy či večeře u známých v sáčkách u nás nehrozí. Naopak, přítel má kamaráda, co má statek, takže na návštěvy jezdím v holínkách, abych se mohla s každým zvířátkem poňuchat.
Ale jsi fakt dobrá, že si to zvládla a vůbec podstoupila, já bych asi na tohle fakt neměla.-
Takže si umíš představit, co je to pro mě za oběť - já vzděláním veterinární technik!!!! Ten můj to ale za nic tak úžasného nepovažuje - má dojem, že to tak má každá ženská, že se ráda obléká a nakupuje. Asi jsem chlap
-
my chodime chlastat klidne do mesta v teplakach, teda ja jo =D ale on porad vidi, ze nejsem typicka zenska, ktera ma k lidem odstup a bavi se jen s nim nebo vubec...-
mě tuhle přítel řekl, že se se mnou občas cítí jako gay, že mu přídu někdy víc jako chlap než ženská
to mě pobavilo.
-
Koukám, že jsme všechny tři došly ke stejnému závěru - že nás partneři považují tak trochu za chlapy
-
ja sem nikdy nebyla cista zenska... doma bordel, lahvace, kalby s klukama, fotbgal nebo hokej.... mam problem najit chlapa co se mnou vydrzi, sem spis kamoska nez pritelkyne...-
jo jo, přesně tak, taky miluju pivo. Na jaře jsme s přítelem jeli na chatu na Šumavu, tak jsme si jeli do supermarketu nakoupit, no a stáli jsme u piva, přítel jich vzal šest a já usoudila, že na tři dny je to málo, tak jsem přihodila do košíku další a nějakej chlápek nás pozoroval a říká příteli:
"hele půjč mi jí, aspoň na pátky na večer"
Musím dodat, že přítel mě nedal, ač někdy brblá, tak je rád, že jsem jaká jsem, jen bych prý měla být míň upřímná.
-
-
-
-
-
-
-
Řeknu ti to asi tak. pracuji jako servírka v naší malé hospůdce na vesnici. Všechny zákazníky tam znám a bohužel(?) jsem od přírody koketa. Myslím si, že to vlastně k moji práci patří. Ale nastal problém. Manžel to bere trochu jinak a myslí si, že tím, že se zákazníky flirtuju, že s nima chci něco mít. Jsou to vesměs všechno kamarádi, ve věku 18 - 40 let. Ti chlapi ke mně mají důvěru a tak s nima občas sedím i po zavíračce a řešíme třeba jejich problémy. Nedávno se můj žárlivý manžel neudržel a udělal takovou scénu... Já se rozhodla, že teda fajn, abych neprovokovala, že se na zákazníky nebudu usmívat, házet pohledy a nijak s nima vykecávat. Bála jsem se toho, že si budou myslet, že jsem na ně naštvaná a hlavně, že tím ztratím kus sebe. Šla jsem do práce a... nedokázala jsem to. Neumím být arogantní vůči lidem. Nedokážu je obsloužit a více si jich nevšímat. A myslím si, že je to tak nakonec dobře. Pokud máš přítele nebo přátele, které znáš delší dobu, kteří tě znají takovou jaká jsi, jak je vůbec může napadnout, aby ses měnila? Copak si tě nezamilovali právě proto jaká jsi? Proč najednou máš přijít o kus sebe sama? Vždyť bys to pak už nebyla ty
-
Miluju milé a ochotné servírky. Chodili jsme s přítelem do jedné hospůdky, protože tam byla milá servírka, vždy s námi pokecela dala cigáro, byla úžasná. Bohužel hospůdka zkrachovala a mi chodíme do jiné (už jen občas), kde je šílená bůvolice, co ani nezabučí a neusměje se.
Je smutné, že tvůj manžel nechápe, jak úžasnou a kamarádskou ženu má. Žárlivost je hnusná vlastnost. Ty lidi dokáží příšerně ubližovat sobě i těm, co je milují.
-
Mým životem prošlo celkem dost mužů ať už jako vážné známosti, či jen takový flirtík. Nikdy jsem se nepřetvářela a narovinu jsem říkala co chci a co naopak ne. Většinou byl problém, chlapi si mysleli, že mě změní, zkrotí, přivážou doma na židli a budu poslušná hospodyňka. Pro mě to bylo vždy dost stresující, myslela jsem si, že se musím přizpůsobit, styděla jsem se za to, že jsem jiná. A pak jsem přišla na to, že svou osobnost miluju, ano, miluju a to bezmezně a kdyby byla jiná, tak se začnu nenávidět a není nic horšího, než nenávidět sama sebe. Takže jsem se s milým přítelem rozešla a začala jsem si žít život po svém. A úplnou náhodou mi život přihrál úžasného chlapa, který mě miluje proto jaká jsem, říká mi to pořád a já mu to věřím. Taky ho miluju i z chybama a jeho protivnou matkou. Není nic krásnějšího, když nás lidi berou jako osobnosti a nesnaží se nás měnit.
Nebudu ti nic radit ani doporučovat, jen nedělej nic, po čem by se se pak nenáviděla a dělej jen to, co ti dělá radost, když budeš chtít tancovat, tak tancuj, když budeš chtít křičet, tak křič, ale křič svým "já".-
-
-
moc krasny...ale u me je problem, ze ja si vysnila chlapa a po prve v zivote se mi sen splnjil, pokud se nezmenil prijdu o nej...prijdu o tu budoucnosst s nim...-
a co si s nim promluvit, prostě mu říci, že chceš aby tě miloval jaká jsi? Že ty ho tak taky bereš a miluješ ho, myslíš, že by to nezafungovalo...?-
-
Tak je to hňup. Já nevím, proč mu vadí tvoje zaměstnání, pokud tobě vyhovuje, nemá do toho co mluvit. A je teda smutné, že to nechápe...
-
chce neco na papir, kvuli hypotece, chce aby ch mela praci na kterou by moh bejt hrdej... podle nej -a to musim souhlasit- barmana muze delat kazdej. tocict pivo se nauci i opice..-
-
já to nemyslela zle, ale vžila jsem se do tvé situace a hodně by mě ranilo, kdyby mé zaměstnání označil za podřadné a ještě se za mě styděl a nutil ho změnit. Myslím, že bych si ho už nemohla vážit a být s ním. Tím ovšem říkám, co bych dělala já. Tobě já nemůžu říkat, co máš dělat, ani radit, každej máme svůj život a musíme si ho vyžrat sami.
-
Kvůli hypotéce? No to je tedy fakt hňup. Ten můj v době, kdy jsem dojila v ZOD, taky dost nerad odpovídal ve společnosti na otázky, co dělá jeho žena. Není ten typ, který pyšně konstatuje mezi poslanci a senátory, že jeho žena dojí krávy.
-
-
-
-
-
Takže nemáš moc na výběr, buď se změníš a budeš časem nespokojená, nebo se nezměníš a možná propaseš příležitost být s někým šťastná a třeba si to budeš vyčítat. Já bych to zkusila, když to půjde, dobrý, když ne, můžeš se vrátit k dřívějšímu způsobu života.Budeš si jistá, že jsi udělala všechno co bylo možné. Jestli tě ale nebaví prodávat, nedělej to, najdi si co tě bude aspoň trochu bavit, já osobně bych nejspíš také nebyla dobrá prodavačka.-
od chvile, kdy jsem sem napsala prvni prispevek se neco zmenilo. jsem jina a zjistuju, ze mi to vyhovuje. nerikam, ze akceptuje moji praci, ale zacina byt rad, ze jsem rada (hlavne se to projevu na chuti k uklidu domacnosti a vareni =D)
musim rict, ze jsem mu vcera narovinu rekla, ze radsi budu delat 14 nocni zabarem, v praci ktera me bavi a vracet se v pohode domu a vydelavat si, nez chodit do prace na 2 dny, pak volno atd a vracet se vydeptana, nastvana apod jako on po 12h.... myslim ze nachazime spolecnou rec.
zmena je zivot. asi sem to fakt potrebovala.
hlavne... jsem stastna, opravdu stastna :)
-
-
-
Tohle jsi vystihla přesně, jenže chlapi na jedné straně touží po upřímnosti a na druhé se jí bojí. Člověk se někdy snaží přizpůsobit ale dlouho to nevydrží, za nějaký čas se vrátí sám k sobě.-
přesně tak... Ale je pravdou, že nikdy nepředstírala, prostě když něco dělat nechci, tak to dělat nebudu a můžou mě třeba lámat v kole...-
Jo,jo také jsem bývala taková,ale časem jsem pochopila,že je třeba svůj názor ventilovat diplomaticky,nikoliv razantně,ale trvalo mi to pár desetiletí a i dnes mám problém své emoce udržet na uzdě.Takže plně chápu tvůj životní postoj.-
Tak jistý takt a diplomacii ovládám, ale třeba (uvedu příklad) ze začátku vztahu to měl se mnou přítel těžký, zavolal mi zprávu typu "na víkend si nic neplánuj, jedeme ke kamarádovi" a já mu prostě s klidem řekla, že se mi nechce a že nikam nejedu. Prostě jsem si postavila hlavu a nejela jsem. Od té doby se ptá, jestli mám čas a jestli bych s ním nejela. Já nemám ráda jakýkoliv nátlak, nestavím se na zadní to ne, ale jsem prostě taková mula, stojim a nikdo se mnou nehne.-
Je to jasné nesnášíš to co já,aby ti někdo velel,v tom máš pravdu,ani já to nesnesu a chci se rozhodovat pouze sama.To asi nezměníš nikdy.-
-
kompromis v situaci, kam se pojede na dovolenou, kde budeme bydlet atd. Ale ne co se týká mě. Já jsem se narodila jako šílenej paličák a obrovská osobnost a tak i umřu. Ano, hodně chlapů už to chtělo změnit, zkoušeli jak cukr tak bič a pokaždé hodně tvrdě narazili. A teď mám úžasnýho chlapa, kterej mě bere jaká jsem, i s chybama a já jsem ochotná dělat kompromisy, protože se netýkají mé osoby. Já mu taky neměním šatník, nenutím ho chodit do divadla a podobné věci, když nechce, jdu s kamarádkou. My prostě vedle sebe žijeme a akceptujeme své osobnosti. A tak si myslím, že by to mělo ve vztahu být. Ne se hned měnit.
-
-
-
-
-
nekdy je lepsi tu moznost alespon vyzkouset, kdyz to bude spatne, muzes se vratit ke stereotypnimu stylu zivota, kdyz dobre zacne lepsi cast:)
-
-
-
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.
Registrace uživatele - Přihlásit se