Přihlášení:

Registrace | Přihlášení | Seznam

PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

ikonka diskuze

Akce: FILM a TV produkce - tvořme spolu

Fórum slouží pro ty co pracují či chtějí pracovat před či za kamerou, ve filmu, televizi, apod. Můžete zde psát rady, zkušenosti, apod. Zapište se taky do jednoho z podfór, např. hledám práci před kamerou, za kamerou, nabízíme práci či spolupráci, atd.

aktualizovat   výpis podle času   strom příspěvků

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec
  • algore algore - 02.05.13 10:25:44

....
    s kamarádama sme natočily jeden kratky filmek. Zkuste okomentovat , snad neurazí! http://www.ehf.cz/filmy.php?id=14422

• Jaromir.Elvis Jaromir.Elvis - 03.04.13 09:53:06

10 let poté
    Ahoj, po nějakém čase jsme s kolegou natočili další krátký film. Pokud jste někdo z východních čech, rád bych vás pozval na druhé "open air" promítání, které bude v průběhu divadelního festivalu v Hradci Králové. http://www.youtube.com/watch?v=RRT3SeZ6k9U&list=UUSJju89Mdj51TL2uhex3wqw&index=1

• remany remany - 12.02.13 19:50:46

blabla
    Proč je to tu promazané?

Fajn, tak já něco napíšu.

Nemám s filmováním absolutně žádné zkušenosti, zatím jsem jen u plánování a snění. Scénář jsem napsala jen jeden na čtvrt hodinky a kameru jsem nikdy nedržela v ruce...

Ale abych mohla alespoň snít, když nic jinýho, chtěla bych si zjistit jednu zásadní věc - na jakou kameru začít šetřit? :D

Vím, že je to hodně obecný dotaz a měla bych upřesnit...

Samozřejmě mi jde hlavně o cenu, protože je mi 15, nemám vlastní peníze a rodiče jsou dost "v krizi". S koupí ale stejně můžu počkat klidně pár let, jen si chci udělat jasno.

Zároveň bych ale chtěla ucházející obraz a zvuk (aby se nemusel brát zvlášť), pro natáčení amatérských filmů...

Líbí se mi třeba tohle video, ale já vážně nemám nejmenší tušení, na co by to mohlo být točené. http://www.youtube.com/watch?v=MjF3pRIT7wI

Vůbec si nedokážu představit, jestli technika na toto stojí 3 tisíce nebo pětadvacet litrů. :o))

Vzhledem k tomu, že si to moc přeju, bych si na to klidně šetřila pár let a dala do toho tak 15 tisíc, i když je to většinou bráno jako to nejlevnější. KDyby se ale dalo do pěti tisíc, byla bych úplně šťastná :D

• Fallenwarrior Fallenwarrior - 13.02.13 10:10:25

RE: blabla
      Co je dnes používané, nemusí být za pár let aktuální, nicméně platí, že pokud ti jde o kvalitu obrazu, tak DSLR je nejlepší volba.
      Jinak k tomu videu.... tragédie ve všech ohledech:)

Momentálně je populární kamera Canon 550/600/650D, viz. http://youtu.be/AmT1vjIGLow

• X2B X2B - 13.02.13 17:17:40

I DSLR má svoje omezení, ale za předpokladu, že se hned nebudeš pouštět do náročných scén co se světla, pohybu atd. týče, tak DSLR stačí. 15 tisíc počítej jako dolní hranici s tim, že těsně u ní bude za pár let samozřejmě něco jinýho, pravděpodobně lepšího.
      Tak jako tak, člověk časem přijde řekl bych dost přirozeným výběrem. Pokud na to máš (nemyslim finančně nutně) tak se to "nějak" vyvrbí. Pokud ne, tak ne (většinou to tak platí se mi zdá). Taky je rozdíl mezi snem a posedlostí, která je podle mě do jistý míry nutná. Pokud chceš uspět, musíš tomu dost dát. Pokud si jenom říkáš, že by to bylo fajn a máš před sebou jeden scénář, tak to moc nevypadá upřímně. Samozřejmě nevim, jak to máš, ale pokud je to skutečně tvůj sen (už v rámci decentní posedlosti vidinou toho, že to jednou budeš skutečně dělat), tak by to nemělo bejt tak, že si teďka říkáš "mam jeden scénář, pár let budu šetřit na kameru a bude". Na todle se podle mě zatim můžeš vykašlat, pokud chceš teďka šetřit/vydělávat a nic jinýho k tomu nedělat. Pokud tě zajímají kamery, tak přece není problém začít googlovat, koukat na youtube co z toho leze za obraz, koukat na kraťasy, číst jiný scénáře a o kameru se zatim moc nestarat. Nebo si najít brigádu a urychlit proces šetření.

• X2B X2B - 13.02.13 17:21:16

Šetření je obecně dost pasivní proces samo o sobě. Pokud chceš něco dokázat, musíš bejt aktivní co nejvíc to jde. Pokud chceš šetři, šetři ale s vědomým toho, že je to samo o sobě dost pasivní bys to měla vykompenzovat aktivitou, která s tím co chceš dělat souvisí. Když to řeknu blbě, tak cesta k úspěchu trvá z pravidla mnoho let a čim dřív začneš tím líp. Když budeš sedět a šetřit tak ti zbytečně utečou roky.

• remany remany - 14.02.13 23:28:38

To, co chci točit nejsou ani tak filmy, jako amatérské dokumenty ze společnosti. Sehnat materiály, dělat rozhovory s lidmi, jichž se to týká, přidat několik názorů nezapojených osob a zhodnotit je a prostě o dané problematice "poučit" okolí.

Zatím vymýšlím díly (mám asi 25 témat), přemýšlím, jaké lidi k tomu budu potřebovat, co všechno o dané problématice řekni já jako "moderátor" a co se objeví v rozhovorech s lidmi, sleduji dokumenty ála cyklus INTOLERANCE, nedávno jsem dokonce s kamarádem nahrála znělku (ačkoli se nejspíš změní) a podobně. Nevím, jestli ti to stačí, nicméně tak jako tak věřím, že to prostě udělám, ať už to má být sebehroznější. (:D)

• X2B X2B - 15.02.13 01:27:34

To, že chceš dělat dokumenty na tom zase tolik nemění. Lidi reagujou z principu povrchně a i sebelepší dokument, když bude točenej na hroznou kameru dost lidí odradí. Pokud bude záběr zrnět tak z toho moc lidí nadšená nebude. Samozřejmě, že se od toho některý lidi dokážou odprostit ale přijdeš o velkou část publika. Pokud budeš mít zajímavý téma, tak to samozřejmě ze začátku nevadí ale stejně. Krom toho si vem, že pokud budeš dokumentovat, tak budeš pravděpodobně potřebovat spoustu místa na ukládání materiálů. V dnešní době FullHD to budou nejspíš stovky a stovky GB dat a to taky něco stojí samozřejmě.
            To znamená, že chceš točit dokumenty, který budou jasně zaujímat jednu či onu stranu nějakýho konfliktu?

• Fallenwarrior Fallenwarrior - 16.02.13 21:34:34

V tom případě je DSLR naprosto skvělá volba. Hlavní nevýhoda DSLR tkví hlavně v dynamických scenách, kde je kamera hodně v pohybu.
            Na dokument podle mě stačí DSLR všem včetně profesionálům.
            Jediná potíž je kvalitní zvuk, takže si připrav další 3 tisíce na to.

• X2B X2B - 16.02.13 22:23:51

Všichni lidi z filmových škol i ty, který mají po škole říkaj, že pokud se točí na DSLR tak sou třeba minimálně 3 baterie a neustále je nabíjet. V případě dokumentu je to dost nevýhoda hlavně když se točí někde na cestách a proto, že kamerám při natáčení povětšinou vydrží baterka nesrovnatelně víc.

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec

Musíte se přihlásit

Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Registrace uživatele - Přihlásit se