Přihlášení:

Registrace | Přihlášení | Seznam

ČLENOVÉ KOMUNITY:

Zobrazit více (132)

RSS 2.0 Přidat na seznam

INFORMACE O DISKUZI

Amerika, Američané, Americké zvyky

Založeno: 16.09.07 16:08:41
Založil: ACoats
Stav: OK
Podtémata: povolena
Správce: PlzenskyPivar,

PlzenskyPivar

Real Madrid CF Real Madrid CF

PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

ikonka diskuze

Amerika, Američané, Americké zvyky

Americká příroda, Američané v každodenním životě, americká kultura, zvyky, tradice .... Mazány budou OT, výkřiky do tmy, urážky ostatních diskutujících..

aktualizovat   výpis podle času   strom příspěvků

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec
  • ACoats ACoats - 19.06.13 23:50:46

Klasika vyhrava !!!
    NSA nema moznost odposlouchavat muj telefon !!!!!

Jejich system je jenom na iPhone, iPad .....ne na starsi telefony :-D

Vzdy jsem tvrdila, ze telefon je na TELEFONOVANI ! a proto ty moderni nejsou klasicke a dnes se dozvidame, ze nejsou ani bezpecne !!!!! :-D

Very good my old Blackberry.......ktery neni k odposlouchvani !

• karol.charlie karol.charlie - 20.06.13 00:02:47

RE: Klasika vyhrava...
      Kdo chce žít v jeskyni, at si žije. Svobodná volba...

• ACoats ACoats - 20.06.13 00:07:04

RE: Klasika...
        mam rada klasiku !!!!

• karol.charlie karol.charlie - 20.06.13 01:04:43

Což je ok, pokud ale někdo hlásá, že nechce smartphone kvůli nechtěnému sledování, tak at si taky odmontuje GPS z auta, přestane používat internet a i normální telefon. Málokdo se ale bude chtít vrátit zpět v čase...

• PlzenskyPivar PlzenskyPivar - 20.06.13 01:09:32

Ještě ať neplatí kartou a už to je asi kompletní. Ale to už jí nedojde. To uvidíš zase tu horu kravin..

• karol.charlie karol.charlie - 20.06.13 01:09:57

Bingo, na kartu jsem zapomněl. :-))

• Fredy.00 Fredy.00 - 19.06.13 22:39:01

rakev
    Jak se jmenoval ten CCCP hlavoun, jehož rakev spadla? :-)

• Magnumus Magnumus - 19.06.13 22:54:03

RE: rakev
      Leonid Iljič Brežněv
      Леонид Ильич Брежнев

• Centorio Centorio - 19.06.13 23:04:14

RE: rakev
        s poslednich sil bych rekl ty parchanty bolsevicke je potreba[ no nevim] asi zlikvidovat ,nedpost me na vratu ;-((

• Jakub87Jonas Jakub87Jonas - 19.06.13 22:33:50

Imperial Measurement
    Co vlastně amíky tak bere na imperiálních jednotkách? Není jednodušší převádět dekadicky, než brát, že tucet palců je stopa, tři stopy yard a 1740 yardů je míle? Navíc každej může mít palec či yard jinej, dekadický jednotky jsou dány konstantou, tudíž jsou všude stejné. Taky to musí otravovat při obchodování. Jen už o tom uvažuju delší dobu a dlouhodobě mě toto zajímá. Taky jsem nepochopil, proč kratší vzdálenosti(cca 50-200m) udávaj ve feetech a ne yardech. K čemu mi je, že úzkej most je za 200 ft, když by bylo srozumitelnější dát 60 yardů? Případně uvažuje se v nějakém delším časovém horizontu(např. 10 let) přechod na dekadické jednotky? Předem děkuji za odpověď. DOTAZ NENÍ MYŠLEN OFENZIVNĚ.

• ACoats ACoats - 19.06.13 22:46:41

RE: Imperial...
      o prechod se pokousi poslednich 40 let, ale neni k tomu podpora !
      Za poslednich 40 let se jenom dokazalo uvest piti.....vody, Coke, vino na litry, ale nic jineho !

• ACoats ACoats - 19.06.13 22:48:19

U mereni vzdalenosti to bude obtiznejsi....i ja si umim lepe predstavit 3 ft, nez 1 m . !

• Centorio Centorio - 19.06.13 23:00:10

holka, ja si musim lenout,poctive mam draka :-(mel jsem tezky den,alzejtra se ozvu

• Centorio Centorio - 19.06.13 22:49:01

nerozumu,mim tomu tematu obchodovani snad kazdy zna? kazdy azyk ci narod ma sve pravidla, kapisto? nam odpovidaji ty miry, a rekl bych ze jsou lepsi, I kdyz s pocatku jsem mel problem. to je to same jak doma byli zmije a ytady jen chrestyse :-)

• PlzenskyPivar PlzenskyPivar - 20.06.13 00:53:10

Lepší? Ale no tak, to chválení všeho americkýho by taky mohlo mít svý meze, ne? Jak může bejt třeba lepší měrná jednotka nedělitelná deseti, ve smyslu, že desetinásobek, stonásobek, tisícinásobek... se rovná "základní jednotce s vyšší hodnotou" (viz. " tucet palců je stopa, tři stopy yard a 1740 yardů je míle" - to prostě nijak logicky neodvodíš a musíš znát, kolik je kde čeho, dělitelný to neni). Jo, zvyknout se na to asi dá, ale že by to bylo lepší...je to středověká vykopávka která už naštěstí byla v Evropě nahrazena..

• PlzenskyPivar PlzenskyPivar - 20.06.13 01:03:35

Nebo alespoň v drtivé většině nahrazena. Přeci jen vědět, že kilometr má 1000 metrů, 10 000 decimetrů, 100 000 centimetrů a milion milimetrů se jak líp pamatuje, tak je to rovněž snazší na počítání.

• ACoats ACoats - 19.06.13 22:49:22

palce a podobne jsou nasi mirou !!!!

• Centorio Centorio - 19.06.13 22:55:00

podivej matematiku to jsou nase miry a hotovo,jsili inteligentni nevnucuj nam svouje miri, je to to same jak bys se ptal wikinga proc neosidlil Americu ;-)

• Jakub87Jonas Jakub87Jonas - 19.06.13 23:00:48

Nemám dojem, že bych vnucoval, jen jsem poskytl svůj náhled a položil dotaz na věc, která mne zajímá. A FYI již v roce 1002 dosáhl Leif Eiríksson břehů dnešní Kanady, konkrétně New Foundland. Byly nalezeny i pozůstatky těchto normanských/vikingských vesnic. Jeho otec, Eirík Ryšavý kolonizoval Island a Grónsko.

• ACoats ACoats - 19.06.13 23:06:10

To je v poradku, ze takto byla historie......ale co to ma co spolecneho s tim, ze USA pouziva originalni Britske merici jednotky ?

• Alaska.Kid Alaska.Kid - 20.06.13 01:55:37

Zvyk je zvyk. Ty te tezko meni. Lidi to proste nechteji. Metricky system je samozrejme mnohem sikovnejsi. Ja uz davno pouzivam coule atd ale metricky me ovsem problem nedela. Napriklad vim, ze jsem 5'11" vysoky a na centimetry to uz nevim. Americanum proste nemuzes moc vykladat, ze si neco musi menit. Existuje velka skupina lidi kteri maji takovy vrozeny odpor vuci vsemu evropskemu: :"Nebudeme proste delat neco podle Evropy ktera obycejne kulha za nami". Tak to nejak je.

• karol.charlie karol.charlie - 19.06.13 23:19:40

jejich volba, ti chytřejší přešli na mezinárodní jednotky.

• ACoats ACoats - 19.06.13 23:24:03

a kdo rozhoduje o tom, kdo je 'chytrejsi' ? ;-((

• karol.charlie karol.charlie - 19.06.13 23:28:22

Každý stát mohl mít své jednotky, sešla se ale skupina moudrých a ti se dohodli na společných jednotkách, takže už v tom nemají bordel a hned je jasné, o co jde. Ale když chce být někdo "jedinečný", tak at si poslouží. :-))

• ACoats ACoats - 19.06.13 23:32:19

Britska tradice, nechapu proc nam to vycitas a nebo dokonce vycitas ? ;-(( ;-((

• ACoats ACoats - 19.06.13 23:37:57

Rekni mi, jak bude nastvany Cech, kdyz mu budu udavat vse v'uncich, poundech, fahrenheit, milich ' ...... :-))

• karol.charlie karol.charlie - 19.06.13 23:59:58

Vždyt je to váš problém, to vy se pak musíte dodatečně učit metrický systém, při komunikaci s ne-američany. ;-)

• ACoats ACoats - 20.06.13 00:05:18

za 39 let v USA jsem s tim jeste problem nemela. Kdo potreboval me sluzby, VZDY se prospusobil !!!

• karol.charlie karol.charlie - 20.06.13 00:06:26

Proč se americký vědec musí učit metrický systém? ;-)

• ACoats ACoats - 20.06.13 00:08:23

nevim, nejsem vedec :-D, jsem normalni obcan USA a nic jineho se ucit nemusim ! :-D

• PlzenskyPivar PlzenskyPivar - 20.06.13 00:56:12

No že nejsi vědec nemusíš psát, jelikož by jinak asi v USA nebyl doposud uskutečněn ani objev kola..

• karol.charlie karol.charlie - 20.06.13 01:09:33

Vědecké myšlení by měl mít každý, kdo chodil do školy, že to tak není, je věc jiná...

Je nelogické, používat něco, co skoro celý svět nepoužívá.

• Alaska.Kid Alaska.Kid - 20.06.13 01:59:42

Rozkladas bezucelnou debate. My s nasemi mirami nemame zadne problemy. Naopak, muj synovec v Praze dela pro nejakou americkou spolecnost a jako mechanic dela casto na US helikopterach a letadlech a tak se muel naucit americke miry a vahy.

• Alaska.Kid Alaska.Kid - 20.06.13 02:01:35

Karole, ty mas mindrak na ramenou velikosti autobusu!! Ty tu pored strasis s tim kdo ma vetsiho pindoura. Jses dite.

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec

Musíte se přihlásit

Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Registrace uživatele - Přihlásit se