PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Titanic
Diskuze o filmu Jamese Camerona 1997 a nejen o tomto zpracování. Můžeme se bavit i o starších verzích z dřívějších let. Ps: Titanic2 není a nebude. ;) Aktualizace: TITANIC 3D! co vy na to?
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
Materiál Titaniku
Z jakého materiálu Titanik byl ? (jako strojař vím, že není ocel jako ocel - ocel do betónu jako výztuž je jiná než ocel na vrtáky)
Jak je možné, že kus ledu prořízne ocel ?-
RE: Materiál...
Taky mi přijde divný, že kus ledu roztrhá železo nebo ocel jako papír...
Ale jak vidíš tak je to možný
-
Ale pláty nebyly roztrhány. Při nárazu popraskaly nýty a rozevřelo se 6 děr po celkové délce asi tak 91,5m.-
a z čeho byli nýty ? z hliníku nebo z ocele ?
Byly zanýtovány zastudena nebo za tepla ?-
Ty, které byly nýtovány za použití nýtovačky (což byla asi tak třetina), byly z oceli, zbytek (na přídi a na zádi) ze železa. A ty nýty musely být při nýtování horké, aby slepily 2 pláty k sobě.-
Teď jsem se koukal na nýtování a nýty nad 10 mm se nýtují za tepla
výhoda je ta, že při ohřátí se nýt roztáhne = tepelná dilatace, vsune do díry, rozkove se do požadovaného tvaru hlavičky.
Jak chladne tak se smršťuje a vzniká velká svěrná síla, protože ty dvě desky chladnutím stáhne k sobě.-
Ocelove nyty ktere se použivaly v nytovačkach byly tvrdší než ty ktere se použivaly pro rozklepavani ručně ty byly odlevany a po te nahRuční nytovaní se použivalo tam kde byl nedostatek mista pro velke nytovací kleště tim padem se nytovalo ručně,a chtěl bych někoho viděl tak 3 milionu nytu ktere jsou z tvrde ocele rozklepava ručně-
Já se přiznám že nevím co je nýtovačka :-(((
Mám sice strojní průmyslovku, ale my jsme nýtovali ručně hliníkovými nýtky o průměru asi 3 mm.
a jen jsme nýty počítali a řekli si, že je nýtování studené a teplé.-
No, takhle...kniha RMS Titanic-technický průvodce tomu říká nýtovačka, podle Vteřin před katastrofou to byl nýtovač a jak Pavel říká, jinde tomu zase říkají nýtovací kleště. Pokud chceš vědět, jak to vypadalo, tak je najdeš v dokumentu Titanic-zrození legendy: http://thi.uloz.to/d/6/4/d64e1d50817b96da072439759d707abe.160x120.4.jpg
-
-
-
-
-
-
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Harry Potter (film)