PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Foto.mapy.cz
Diskusní fórum k nové službě Foto.Mapy.cz. Napište nám vaše připomínky nebo podněty.
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
Schvalování fotek
Dobrý den. Zase je problém se schvalování fotek na fotomapách.
Ty nejnovější fotky už tam jsou 2-3 dny a bohužel se nechci koukat na ty samé fotky. Nešlo by to spravit? -
TURISTICKÉ ROZCESTNíKY
Dobré ráno,
mám pro Vás informaci ohledně turistických rozcestníků.
Po vyhodnocení Vašich názorů zde a názorů týmu foto.map jsem došla k tomu, že rozcestníky budou na fotomapách ponechány.
Ale ne všechny. Dojde k jejich regulaci, protože některé opravdu moc informací nepřinášejí.
Takže zůstanou ty rozcestníky, kde je jasně dané, na kterém místě se nachází, tedy např. http://foto.mapy.cz/168477-ROZCESTNIK-U-VSEDOBROVIC - ta cedule nahoře nám sděluje, že se nacházíme u Všedobrovic.
Rozcestníky typu http://foto.mapy.cz/168089-LIBER-ROZCESTNIK budou mazány, jelikož nám fotka neřekne, na kterém místě to je (na GPS nelze spoléhat, spousta lidí přidává k fotkám libovolné GPS bez ohledu na místo).
A poslední věcí je to, že na každém místě se budu snažit ponechat pouze jeden rozcestník, tzn. že pokud narazím na dva stejné, bude ponechána kvalitnější fotografie.
Jen bych k tomu potřebovala Vaší občasnou spolupráci. Není možné projet všechny fotky, tak se klidně může stát, že někde budou i ty "nehodnotné". Proto prosím, pokud na ně narazíte, pošlete mi je :-)
Uvidím jak to půjde.
Zatím přeji hezký den a děkuji za Vaše dosavadní vyjádření.-
RE: TURISTICKÉ...
Dobrý den,
tak posílám info, že jsem již projela všechny rozcestníky na klíčová slova "turistický rozcestník" a pokud měl někdo mnoho fotek, zaslala jsem mu informační email.
Teď se jdu ještě vrhnout na klíčové slovo "rozcestník", tam je cca 580 fotek, tak to dnes proberu. Následující dny to už pak bude otázkou toho, na co narazím a nebo co mi bude nahlášeno. Nebo námatková projížďka měst.-
RE: TURISTICKÉ....
Tak hotovo, alespoň zhruba. Jinak jsem se rozhodla, že nebudu netolerantní a snažila jsem se nechat i rozcestníky takovéhoto typu: http://foto.mapy.cz/original?id=100470 a http://foto.mapy.cz/original?id=41118 - není tam sice uvedeno místo, kde se nachází, ale je tam zachyceno tolik okolí, že se místo dá poznat, než když je detailní záběr přímo na cedule visící na stromě. Pro dnešek je to vše, tak se tu mějte ;-)-
Co takhle předělat rozcestníky, že by nebyly součástí fotomap (fotek), ale součástí turistické mapy, kilometráž by rovněž byla zpracována na turistické mapě, jako v atlasu. Nové mapy od KČT už mají na turistických trasách kilometráž, jako je na silnicích v autoatlase. Turistické rozcestníky by mohl být zajimavý doplněk turistické mapy a turistického značení. Sám turistiku provozuji a občas si hledám výlety na mapách na netu, protože memají stránky, jako papírová mapa, kilometráž by mi tedy pomohla ke správnému odhadu délky vybíraného pěšího výletu. PS: určitě na to nebudete mít čas, kvůli ... atd (100 výmluv)
-
Dobrý nápad, ale podle mě by byl trochu zbytečný.. Zabránit v tom, kde dát rozcestníky a jiné fotky by nemuseli vědět všichni a toto pravidlo by mohl snadno porušit každý. Leda že by se založila nová stránka foto.mapy.kčt., kde by to bylo speciálně pro rozcestníky, ae musel by se njít nějkej těžký způsob na to, aby tam uživatel nemohl dát jiné fotky.. což by se asi stalo dostkrát, sice by to admin smazal, ale bylo by to podle mě trošku komplikované.. ale jinak dobré -
Leda, že by se fotky rozcestníků potvrzovaly u administrátorů, tsk by to mohlo být vyřešeno i u ostatních fotek na foto.mapách. Tak se mi to zalíbilo a mohlo by to snad projít.
-
Rozcestník by vždy měl vyfotit montér foťákem s GPS a fotku hned poslat sem. Jinak hrozí v čase narůstající počet neaktuálních! Možná by měly být foceny i silniční hnědé cedule s malůvkami památek, aby motorizovaní turisté nebyli diskriminováni. A někdy jde o svěží dílka dokreslující krajinný ráz.
-
-
Dobrý den,
stále přemýšlím, jak to nejlépe vyřešit s těmi rozcestníky, a tohle je velice zajímavý nápad. Na turistické mapě by měly daleko lepší využití než zde a na foto.mapách by zase bylo více místa na fotky krajin, památek atd..
Každopádně s Vámi bohužel musím souhlasit v tom, že na to nebude čas :-( Resp. nic z těchto realizací nezáleží na mě, já pouze schvaluji fotky a sbírám podněty právě z fóra. A "vrchní články", které to realizovat mohou, pracují v současné době na vylepšování mapy.cz
Bohužel, samotnou mě to mrzí, že není čas, ale víc s tím udělat nemohu.
-
-
-
-
RE: TURISTICKÉ...
To je dobře.., ale najít všechny špatné rozcestníky bude asi fuška.
Ale dám e do toho a pokud bude čas, budu je posílat.
-
To je sice záslužná činnost, ale proč to GPS tam nemohou vkládat ti uživatelé, kteří fotku nahráli, hned správně? To jsou takový jelita? Já si nato třeba dávám poměrně dost pozor a snažím se být dost přesný, takže odchylka je pouze v řádech pár metrů. Vždyť na těch fotomapách je to většinou pěkně vidět, pokud to zrovna není schováno v lese pod stromy.
-
-
-
Ještě k rozcestníkům
Zdravím. K otázce mazání rozcestníků. Proč mazat? Komu to vadí? Je to taková malá roztomilá posedlost, tak proč to kazit. A na závěr bych prosil všechny o takové malé zamyšlení. Třeba by se mohlo jmenovat "Kdo bude deletován příště". Tak se mějte pěkně a zkuste tolerovat menšiny.
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.
Registrace uživatele - Přihlásit se