Přihlášení:

Registrace | Přihlášení | Seznam

PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

Psi bez PP

Pro majitele psů bez PP.Pojďte si v klidu povídat o svých miláčcích :) Nevyžádané odkazy na jiné diskuze, servery, reklama a inzerce sem nepatří a budou smazány

aktualizovat   výpis podle času   strom příspěvků

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec
  • lliijjoonn lliijjoonn - 18.05.13 08:47:09

Akutní
    Tahle fenečka opravdu akutně hledá domov - dostala se z nejhoršího, je přítulná, má kupodivu lidi ráda, ale pokud se nenajde domov nejlépe hned, bude muset do útulku a to bude její smrt :-( byla odebrána ze špatných podmínek, moc každého prosím, pokud sami nechcete nebo nemůžete, alespoň sdílejte, rozšiřujte, díky! http://makeeeetka.rajce.idnes.cz/Hope_z_Karvine_hleda_novy_domov

• Punkisek11 Punkisek11 - 15.05.13 21:48:40

Jméno
    Ahoj, poradíte mi nějaké originální jméno pro pejska amerického pitbulteriéra? :)

• youalways youalways - 19.05.13 16:23:59

RE: Jméno
      Punk ? :-D

• antula antula - 19.05.13 21:54:25

A na jaké písmeno je vrh?

• youalways youalways - 20.05.13 22:48:20

Myslím, že to není pes s PP, takže je to úplně jedno... 8-)

• M.uchomurka M.uchomurka - 23.05.13 08:21:25

U pitů není povinnost, mít celý vrh na jedno písmenko. Obvyklke na jedno písmeno pojmenovávají ti, co chovají jiné plemeno pod FCI a jsou na tentopostup zvyklí.

Jak vypadá, aby se to k němu hodilo?

• youalways youalways - 23.05.13 18:21:10

Se ti nelíbí Punk? :-D

• lliijjoonn lliijjoonn - 28.04.13 14:21:10

Sháníme štěňátko
    Sháníme štěňátko malého vzrůstu, krátkosrsté - odběr nejdříve na konci května. Pokud někdo doma máte nebo znáte někoho kdo má nebo bude mít, dejte tip.

• m.spisarova m.spisarova - 28.04.13 14:24:44

RE: Sháníme...
      útulky, je jich tam mraky

• alenka.kvitek alenka.kvitek - 28.04.13 16:00:46

Zajdi do utulku,uděláš nějakého psíka štastným a určitě si tam štěnátko vybereš ;-)

• nastarce nastarce - 28.04.13 19:40:23

Pokud máš FB,podívej se na stránky štěně v nouzi.

• Wulfina Wulfina - 29.04.13 17:18:41

Útulky jsou plné štěňat...

• berusacek berusacek - 26.04.13 19:17:15

Výstava pro voříšky, pejsky bez PP a s PP
    Dovolujeme si Vás pozvat na 5.ročník výstavy pro voříšky, pejsky bez PP a s PP "O Mořského vítěze"
    http://www.voriskiada.estranky.cz/

• Janca.Klenorka Janca.Klenorka - 20.04.13 16:25:50

Můj radikální názor je:
    Jediní psi, kteří jsou vhodní k jakémukoliv rozmnožování jsou pracovní plemena (služební, vodící, canisterapie apod.), a to až do chvíle, kdy budou prázdné útulky. V momentě, kdy lidstvo slezlo ze stromů tak přebralo odpovědnost za ostatní tvory. A vedeme to tragicky!
    Kdybyste se místo toho pindání tady jednou za týden sebrali a šli na půl hodiny vyvenčit jednoho psa z útulku, bylo by na světě o trochu lépe.

• m.spisarova m.spisarova - 23.04.13 18:55:17

RE: Můj radikální...
      já se nabízela a byla jsem odmítnuta :-) Takže alespon už několik LET posílám penízky na adopci na dálku psíčka, co už nemá šanci na nový domov .
      Kdyby každej posílal měsíčně blbou stovku ( co to je ? nic ) , tak se těm psům alespon lépe žije ...

• Janca.Klenorka Janca.Klenorka - 23.04.13 19:31:32

RE: Můj...
        Nojono, holt některé útulky mají trochu specifický přístup. Ale tak, měl to být příklad. Stovka každý měsíc je taky fajn. Ono totiž kdybychom všichni... tak by stačilo strašně málo! Ale...

• m.spisarova m.spisarova - 24.04.13 17:56:28

RE: Můj...
          tož neposílám stovku, ale víc. ale to není podstatné. chtěla jsme tím říci, že někdy stačí málo a když to málo udělá každý, tak to bude mít velký dopad.
          Jenže on každý jen mele po netu a v reálném životě nedělá nic, jen nadává u piva jak je to všcehno špatně .

• ClenoT ClenoT - 20.04.13 16:11:16

CO TO Má JAKO Být?
    Už mě to unavuje ..za co tu jako bojujete? Pro mě je pes psem ! at uz je s PP nebo bez PP... NEMELA to být diskuze pro panicky s bezpapírovými pejsky? místo toho tu čtu jen samé ochránce rasy.. Sama dobře vím jak to chodí když chce někdo videlat poradne na psech..koupi si draheho psa s drahym rodokmenem chodi na drahe souteze venuje tomu moc casu aby nasel jineho cloveka s drahym psem s drahymi papíry aby z toho byla stenata za která jsou velké peníze prece jen kdyz se fene narodi 8 stenat po osmi tisících za takoveho cistokrevneho ovčáka..je to dobry job v dnesni dobe..ja moc dobre chapu vase argumenry o genetice...o utulcich a kdesicosi..ale bezpapíroví psi jsou taky psi...jak papírovej ovcak ma problemy s kloubama tak i nepapírovej ...ziju s nima od detství ..jak s papírovejma tak i bez...a vim ze to je problem danyho plemene..a je uplne jedno kolik výstav odchodi...LIDI uklidnete se a prestante se štěkat navzajem... kdyby psi rozumeli tomu o cem vy se bavíte..o tom jak vsechny feny bez papíru kastrovat..a zase si tak rikam...TOTO je jedina vec..chcete aby byli cistokrevni psi a drazí.. reknu vam priklad co se nam stalo v rodine...znama si koupila psa za ktereho dala 6000 a stezuje si co nestojí žrádlo a kdesicosi..! my máme psa z utulku..krasneho a porad se nas nekdo ptá jestli má papíry a jestli je k nakrytí...jenze my toho pejska budem za tech 6000 zivit 2-3 roky.. KDyz nepocitam kloubni vyzivu kterou BY MELI KUPOVAT VSICHNI PEJSKARI VELKYCH A PROBLEMATICKYCH PLEMEN..zadny pes se nenarodi 100% zdravý..a to, ze jich je hodne v utulku..beru peci o psy které nekdo uváže týra a pod...jsou to uchylaci kteri patri za mrize...a takovemu cloveku je jedno jestli ma pes papiry stejne to udela..a v nejlepsim pripade zakope aby se na to neprilo..maji udelat poviny registr psu..a kdyz se ti ouradove tak nudí že davaj postackam práci takovou ze maj opisovat kolik stojí benzín..radej aby počítali psy na zahradach ne? :D .. ja vím není to normalni :-)) ale proste s tim nic nenadelate..pes je pes a prestante resit ci je s papíry nebo ne..a zacnete radsi resit ty zrudy lidi..a poznamka pro nazor : ze nekdo podporuje mnozirny...NE JA JE NEPODPORUJI...clovek by mel mít selsky rozum a vedet kdy prestat. ono kdyby semtam obcas nekdo nenakryl bezpapirovou cistokrevnou rasu..mnozí lidé by si nemohli poridit rasu psa na kterou jsou zvyklí jen zduvodu ze stene moc stojí..ono mnoho pejsku z utulku uz nejde vycvicit.ma psychicke nasledky ci poruchu s kterou uz se neda nic delat

• x.Karolinecka.x x.Karolinecka.x - 20.04.13 21:31:37

RE: CO TO Má JAKO...
      Diskuse je od slova diskutovat.
      A radši se běžte doučit pravopis místo tohoto poučování.

• youalways youalways - 21.04.13 11:34:41

RE: CO TO Má...
        Tak četla jsem už horší pravopis, než je tento a zajímavé, nikdo se nad tím nepozastavuje. :-) Spíš mám pocit, že víc, než pisatelčin pravopis, ti víc vadí obsah příspěvku, že?

• x.Karolinecka.x x.Karolinecka.x - 21.04.13 20:45:50

Ať si píše co chce, ale ať to má alespoň nějakou úroveň, prosím.
          Spíš nechápu tento výkřik do tmy, ani nevím, na jaký příspěvek je to reakce, nemá to hlavu ani patu a ten špatný pravopis tomu dává korunu.

• alenka.kvitek alenka.kvitek - 22.04.13 23:25:36

Myslím že to je reakce na tu...kamarádku bez PP...nebo že by to byla dotyčná osobně?? :-D

• x.Karolinecka.x x.Karolinecka.x - 23.04.13 08:38:04

Aha, tak to jsem doma :)

• m.spisarova m.spisarova - 23.04.13 19:05:03

taky mne to napadlo :-D

• kopjejka85 kopjejka85 - 30.04.13 12:42:02

Není.

• m.spisarova m.spisarova - 23.04.13 19:04:28

chjo :-/
      Pro mě je pes jako pes - vořech nebo papírák. ALE jsem proti jejich množení . Psů je jak psů a pokdu jsou plné outulky, tak proč množit další bez papíráky ? Kdo chce psíka na mazla, tak at jde tam a veme si štěně - dyt je jich tam plno.
      Já mám dva psy s PP , mají veškerou dostupnou péči, práci, lásku a nikdy se nebudou množit a fenu jsem dokonce už kupovala s tím, že bude JEN na mazla. Ale chtěa jsem plemeno. A to mám.
      Myslím, že jen hloupý člověk může podporovat množení dalších a dalších psů bez jakéhokoliv cíle a užitku. Ano, i mezi chovateli PP jsou množitelé , ale dá se v pohodě vybrat super spojení i super chovatel.

• kopjejka85 kopjejka85 - 30.04.13 12:57:04

To bych mohla taky napsat proč se dál množí psi s PP, když o ně není zájem? Teď je celkově problém prodat psa, šťěňat je hodně, protože každý chce po své fence štěňátka a tak zůstávájí doma. Bohužel mají problém prodat i kvalitní chovky. A když už si šťěňě někdo koupí, neznamená to, že jde o zodpovědnou osobu. A pak to dopadá tak, že psa bez PP třeba vyhodí, ten stál "pár kaček", ale pes s PP třeba zůstane celý život v kotci, krmený tescogranulema, protože byl drahý.

• m.spisarova m.spisarova - 02.05.13 10:46:19

No, to máš jistě pravdu. Na druhou stranu chovatele co znám já, tak mají na psiska pořadník i 2 roky předem . Kvalita je zamluvena dlouho předem a choavtel si může ze zájemců vybírat. To, že někdo uchovní s odřenýma ušima fenu, nakreje psem , nemá ani zájemce předem - nic... To je věc jiná.

Ad vyhazování - to je možné, ale neznám takový případ. Spíše znám případy psů bez PP a kříženců, co jsou celí život v malinkém kotci, sem tam dostanou zbytek od oběda a jinak nic.

• kopjejka85 kopjejka85 - 05.05.13 15:51:56

K tomu vyhazování, každá žijeme jinde, já bohužel znám, to co jsem popsala. Spousta lidí má psa jen jako doplněk, někteřé se oě starají dobře jiní vůbec a to bez ohledu ja jejich původ.

Zbytek níže, ať to tu nepíšeme dvakrát.

• kopjejka85 kopjejka85 - 30.04.13 12:41:38

Pokud se tomu ten chovatel věnuje, a udělá pro to maximum, ať si klidně u toho ovčáka o těch 8 000 řekne. Bohužel ve většině případů tomu tak není. Cena je jak za špičkové štěně a kvalita mizerná. "CHovatelé" udělají jen nutné minimum, nelámou si hlavu s tím, jestli se na jejich fenu pes hodí nebo ne. Hlavně že pes je šampion a kryje s ním půl republiky. Nebo ještě líp, stačí přece, když nakryje psem od sousedů nebo kamarádů, vždyť je uchvoněný. Tohle přece není chov. To je to, co se mi nelíbí.

• alenka.kvitek alenka.kvitek - 30.04.13 17:20:03

To se mi nelíbí taky.

• kopjejka85 kopjejka85 - 05.05.13 16:14:28

No vidíš, vždyť píšu pořád, že není chovatel jako chovatel a co se mi líbí a nelíbí.

• m.spisarova m.spisarova - 02.05.13 13:44:08

hmm vidíš a já znám zase většinu těch, co se chovu opravdu věnují. Strkají do toho děsný peníze, jezdí po celé Evropě, sedí hodiny a hodiny nad PP, mají se psy zkoušky, zdrav. testy a štěně pak ale taky nestojí 8000 kč, ale klidně i k 30 000 kč :-D a stejně je chovatel bud šul nul nebo v minusu.
        to, že jsou mezi nimi i ti, co uchovní fenu jen tak s odřenýma ušima, nakryjí psem ze sousedního města a prezentují to jako super vrh - to je už na zájemci aby se zajímal a našel si info.
        U chovu s PP to jde, u bez PP ani omylem.

• kopjejka85 kopjejka85 - 05.05.13 16:13:38

Jasně, u PP psa si ty informace můžeš zjistit, pokud víš kde a co máš hledat, ale u bez PP je většina ani neočekává. Nebo spíš bych napsala, že nepožaduje tu kvalitu co u PP psů.
          Samozřejmě taky znám chovatele. co se chovu opravdu věnují a mají zájemce o štěňata dlouho do předu. Takových si vážím. Tam ta cena může být klidně vyšší, ono těch 8 000 je na ovčáka už dost. Ono taky záleží na plemeni. To, že já bych těch 30 nedala, nebo bych si to hodně rozmýšlela je zase něco jiného. Jenže když se na plemeno, nebo plemena podíváš jako na celek, bohužel převažují ti, co tomu tolik nedají a "přizpůsobí" se jen cenou. Pak je ovšem, jak píšeš, na zájemci, aby se zajímal a sám zvážil, zda je ochoten za takovu a makovou kvalitu zaplatit určenou částku či nikoliv. Jenže to jsme taky probíraly už několikrát, ne vždy se člověk k potřebným informacím dostane. A kamarádka, i když byla chováním lidí na výstavě znechucená (ze začátku, pak se jejich blbosti jen smála), tak je rádá, že má někoho, kdo jí s výběrem psa a sháněním informací může pomoct.

• m.spisarova m.spisarova - 06.05.13 09:32:10

Víš Kop, já myslím, že my dvě v podstatě čekáme od chovatelů totéž. Aby kryly s rozmyslem, měli psy vyšetřené, ozkouškované ( pokud to je v možnostech plemene ) , aby nemystifikovali zájemce a veřejnost o daném spojení nebo plemeni jako takovém.
            Jenže bohužel máš pravdu v tom, že je hodně chovatelů, co se tak nechovají. A také je hodně zájemců o psa, co vidí jen pořizovací cenu a na nic jiného již nemyslí.
            Já bych klidně dala i více než 30 000 kč za psa, kdyby za to stál :-)
            Ta kamarádka by hlavně měla zapojit mozek a nesoudit dle pár jedinců všechny. Na výstavy chodím léta a takové chování jako popisuje jsem viděla jen minimálně. Asi má dar všímat si toho špatného :-)

• kopjejka85 kopjejka85 - 08.05.13 17:28:26

Tak nějak.
              Kamarádka samozřejmě přemýšlí, neboj. Psi jako takoví se jí líbíli, většinou. Na druhou stranu říkala, že na většině bylo vidět, že znají jen výstavní kruh. Ale prostě to chovaní těch lidí tam jí zklamalo. Ano, našli se slušní lidé, ale ti byli v menšině. Rozhodně tedy nesoudí všechny lidi, podle těch, co tam potkala. A pořád kouká po PP psíkovi do budoucna.

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec

Musíte se přihlásit

Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Registrace uživatele - Přihlásit se