Přihlášení:

Registrace | Přihlášení | Seznam

PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

ikonka diskuze

Kajakáři a jim podobná havěť

Vodácké informace, pokec, kecy a podobně

aktualizovat   výpis podle času   strom příspěvků

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec
  • TomPossum TomPossum - 27.01.12 09:57:49

Spanishfly
    No mě by se líbila do zásoby tahle:
    http://www.songofthepaddle.co.uk/forum/showthread.php?32742-Spanish-Fly-for-sale

• zralok@email.cz zralok@email.cz - 27.01.12 11:15:32

RE: Spanishfly
      tu onehda prodaval nekdo we wildalpenu a vysla cca na 17000 kc

• TomPossum TomPossum - 27.01.12 11:36:15

Taková šedivá, vypadala jak z plastu na ToiToi.
        Tehdy sem nad ní slintal, ale nebyl sem dost odhodlanej.

• kmochacek71 kmochacek71 - 27.01.12 11:51:24

vždyť je to vošklivý! Jak to nemá klasický krásný OC tvary, tak by mě z toho nebavilo krysyt :-))

• TomPossum TomPossum - 27.01.12 12:17:49

Vošklivý je to hrozně, ale mě se líbí.

• janbasta@email.cz janbasta@email.cz - 27.01.12 13:42:30

Vošklivka...
              To už na tebe začíná dolejhat stáří, že by sis pro sichr pořídil to foroty španělskou mušku??? :-)

• zralok@email.cz zralok@email.cz - 27.01.12 13:30:50

kdepak byla v obdobnych barvach ale to uz budou 4 roky

• TomPossum TomPossum - 27.01.12 08:35:43

Vaky a vačice
    Tady se to koukám pěkně rozjelo. V Discovery sem měl dva textilní HG vaky. zřejmě nějaká dobrá serie, nerozlepovaly se a držely. Samozřejmě nešly nabouchat jako raft, ale zase se hezky tvarovaly podle lodě. Chci hodit řeč s Vojtou jestli by uměli vyrobit vaky z matroše co z něj dělaj loďáky. Mám od nich dva a je to nezničitelnej neprůstřelnej matroš. Nevýhoda bude v tom že budou těžší a hlavně se budou muset slepit fakt do přesnýho tvaru, protože ty už se nepřizpůsoběj vůbec.

• kmochacek71 kmochacek71 - 27.01.12 08:55:19

RE: Vaky a vačice
      nebo další řešení, dobře tvarovatelný vaky překrýt zvrchu karimatkou, pod tím šněrováním to myslím bude držet dobře, už jsem to několikrát viděl

• TomPossum TomPossum - 27.01.12 09:04:10

RE: Vaky a...
        Jo károšku už jsem tam taky v pár případech viděl.

• janbasta@email.cz janbasta@email.cz - 27.01.12 13:37:42

Airbags, tips and tricks
          http://www.youtube.com/watch?v=Bym6FNITkgY&feature=related

• janbasta@email.cz janbasta@email.cz - 27.01.12 15:55:03

RE: Airbags, tips...
            A nebo ušít ten textilní futrál ze strečoviny a jen na vršek tam mít díl z plastexu přesně do tvaru, aby se to nehlo.

• zralok@email.cz zralok@email.cz - 26.01.12 19:04:37

OC vaky
    Jo na ucházení už si stěžoval i Kmocháček několikrát reklamace rozlepěj to a pak daj zase dohromady opravuje se zevnitř . Taky jich pár mám , ale asi jsem měl štěstí . Pořád tvůj popis nechápu když se voda převalí přes bort tak bych řek že jde dovnitř tak jako tak to by musely ty vaky dělat vlnolam a vracet ji přes bort zpět .

• Mircus.M Mircus.M - 26.01.12 19:17:16

RE: OC vaky
      Kmochi si pochvaloval jak maji na videích v Oc-čkách krásně sucho, tak jsem ho chtěl jen varovat, že záleží hlavně na tom jestli máš taky podpalubí vytěsněný těma správnejma vakama, protože oni maji origo,tuhý a silný vaky, který prostě nahustíš a vytvaruješ v lodi jako jitrnici, ale to s vakama z textílie, který se bojíš pořádně nafouknout, aby nezačli ucházet ve švech těžko docílíš.

• zralok@email.cz zralok@email.cz - 26.01.12 19:32:38

no oni ty videa dost zkreslujou a taky záleží co a jak se jezdí . Nevěřím že jsou suchý po průjezdu válcem s tím nic nenaděláš jen to udržet pod nohama ( kvalitníma vakama ) než se to vyčerpá . Já měl po této stránce klid páč ten vak z gumy je na míru a úpně vypňuje prostor a vzadu jsem měl montážní pěnu se zapěněnými kanystry . Drobet těžší ale bezúdržbový řešení žádný ufukování a dofukování a apsolutně vytěsněný . Možná to nebylo dobře při nárazech kamenů že to tolik nepružilo do novýho Kurska jsem dal vak tak uvidíme .

• Mircus.M Mircus.M - 26.01.12 20:18:04

S tím vakem z gumy, který drží a zádí vypěněnou to máš určitě dobře vychytaný, ale mě by vadila ta těžkopádnost a omezená manévrovatelnost, že je to kláda který trvá než se konečně hne, promiň že to takhle vidím, ačkoliv soudím jen z postřehů a neseděl jsem v tom, ale myslím si že se nedokáže rychle přesouvat a traverzovat na široké vodnaté řece a stejně tak v okamžitě reagovat na úzkém horském potoce?

• zralok@email.cz zralok@email.cz - 26.01.12 20:28:40

samozřejmě je to široký a těžkopádný , ale turistický ty tam asi taky nesedáváš takhle http://www.zralok.estranky.cz/fotoalbum/fotky-z-vody/par-zajimavych-fotek-z-minulosti/#photo_4886

• Mircus.M Mircus.M - 26.01.12 20:50:41

Jasně na naše podmínky, jak tady nedávno někdo výstižně poznamenal, že singlování turistických deblovek je typický český folklor je kursk převratná loď, která rozjela ocmánii v čechách a určitě si tím pádem zaslouží velkého uznání a čestné místo ve vodáckém muzeu :-)), ale určitě má své hranice a jak i Kmocháček po pravdě napsal na čerťáky to nebylo :-(

• kmochacek71 kmochacek71 - 27.01.12 08:48:11

Prelude je "fully fitted" i s vakama, klečením atd. Jako jedna z mála se prodává vždy jen plně vybavená
        http://www.bluemountainoutfitters.net/Prices/2011/esquif%202011.pdf
         tak snad je to originál a bude vše funkční.

Mrcha, co nic neodpustí a vyžaduje precizní zacházení - prostě výzva 8-)
        http://www.open-canoe.be/index.php/reviews/canoes/8-esquif-prelude

Komplet zadeklovat L´Edge je sice řešením, ale bude to ještě vůbec hezké? O OC1 už vůbec nemluvím.

Na ty Čerťáky byl Bluem až neskutečně pomalý a líný, proto přesedlávám a doufám, že někdy jednou ...

• TomPossum TomPossum - 27.01.12 09:03:41

Tohle mluví za všechno:
          Well, tippy is relative, but this canoe is generally accepted as tippy. The primary stability is close to none. The secondary is good, as long as you maintain a proper J-lean. Take out your head for a notch, and chances are you the rest of your body follows your head, into the water. This canoe teaches you a lot about good paddling posture.
          Kmocháčku myslím že si užiješ

:-D :-D :1:

• kmochacek71 kmochacek71 - 27.01.12 09:25:13

chlap potřebuje přísný vedení, jinak by zvlčil 8-)

Čím víc se o ní dozvídám, tím víc jsem rád, že už jsou prachy v pr... odeslaný. Nějak mi to připomíná reklamu na Kofolu. :-D

• TomPossum TomPossum - 27.01.12 09:28:53

Tu s tím prasátkem??

• kmochacek71 kmochacek71 - 27.01.12 09:34:17

nene, Prelude není žádná svině vratká a utíkat před ní rozhodně nebudu!
                Spíš jsem už v situaci, kdy nelze couvnout a tak platí, "...tak není co řešit". Takže mi nezbývá nic jiného než ji začít mít rád. :-))
                Ale aspoň mi ji nebude nikdo chtít hned ojíždět, resp. jednou a dost! :-D

• TomPossum TomPossum - 27.01.12 09:44:01

Tatínku když nebudu dva měsíce jíst, můžu si objednat tu hezkou úzkou lodičku z Anglie?
                  Když nebudeš dva měsíce jíst a objednáš si tu úzkou lodičku z Anglie, tak zjistíš že je to svině vratká, uvidíš.
                  Nemusím, kouknul sem se na její parametry a už to vidím.
                   :-D :-D

• Mircus.M Mircus.M - 26.01.12 19:27:32

Žádnej vlnolam nedělaj, akorát je sakra velkej rozdíl jestli máš pořádně vytěsněnou loďku na míru šitejma vakama anebo bez nich, protože pak tam nacáká daleko víc vody.Je to úplně to stejný jako když vytěsníš loď bagáží tak dokonale, že voda která tam nastříká je minimum v poměru, když pojedeš prázdnej a stejný je to s těma vakama.Vytěsněná loď kvalitníma vakama bude mít nastříkáno v útrobách o polovinu vody méně než loďka, která vaky vůbec nemá, což jsem si tak přišel zpočátku já, než jsem natřikrát zalepil ucházející švy, abych vůbec mohl fungovat.

• zralok@email.cz zralok@email.cz - 26.01.12 19:36:58

furt si nerozumíme ty mi chceš tvrdit že vlna co jde přes bort do lodi je dvojnásobně objemná když nemáš vaky ? Tomu fakt nerozumim jedině že by se po nich svezla ne dovnitř lodi , ale ven . A to by byl ten vlnolam .

• Mircus.M Mircus.M - 26.01.12 20:02:49

Né vlna je furt stejná, akorát dobře utěsněnou loď naplníš minimálním množstvím vody z vln, které Ti jdou přes bort, protože více se tam nevleze, oproti špatně vytěsněné lodi do které prostě teče a s každou další vlnou je tam víc a víc a to je ten zásadní rozdíl.

• zralok@email.cz zralok@email.cz - 26.01.12 20:11:10

aha takže ty tam máš tolik vody že už ti přetejká ven ? Kursk je jiná třída to nejde porivnávat turistická loď na sezení s možností skloznutí divočejšího úseku v kleče . Zajímavý je že junior na Sázavě nabíral mnohem míň vody než klasickej o půl metru delší , ale na Vavřinci tomu bylo přesně naopak . Prostě na dlouhejch vlnách nabírá míň kratší loď a ve válcích naopak .

• Mircus.M Mircus.M - 26.01.12 20:33:42

Přesně tak voda přetéká otvorem pro klečení, až přez okraj, protože jí uvnitř drží horní paluba, neb mám zakrytou verzi esquifa a celkově se stává těžkopádnou a hůře manévrovatelnou, ale stále se ještě nepotápí :-D akorát je to otrava, každou chvilku stavět a vylejvat :-(.Jenže s tím, už bude brzo konec a díky nápadu využít toho, že mám částečně zakrytou loď jsem vše pořešil následovně: momentálně mám loďku u Tondy Železného, kde podle ní za studena nalisujou materiál na límec z raptora, který už sám o sobě zakrývá skoro celý volný prostor a ten budu moci podle potřeby namontovat či zase oddělat dolu a vyjde mě to i se šprajdou ještě pořád levněji než, když bych kupoval další nový origo vaky za 4500kč.

• janbasta@email.cz janbasta@email.cz - 26.01.12 22:06:26

Hele, Vojta mi to vysvětloval, že tex. vaky se nenatvarujou, kdežto PVC vaky (i z HGčka) maj asi 30% tažnost, takže se líp natvarujou a vyplněj loť. Napadlo mi (do mý lodičky) pořídit ty PVC - jakože gumový vaky a ušít na ně jen potah ze strečoviny, aby tam tak nečuměla ta Umělá homta.

• Mircus.M Mircus.M - 26.01.12 19:53:59

A protože jsem šel do koupě týhle loďky, hlavně abych na ní jezdil WW a sypal to z kopce dolů, neb je na to přímo stavěná, což nejenom je vidět ze všech těch ww prásků co na tom mistři svého umu jezdí, ale hned jak do ní sedneš tak je Ti to jasný, že to maj konstruktéři od Esquifu prostě vychytaný viz. : http://www.youtube.com/watch?v=9i1pqVCstkM
      neb vycházeli ze tvaru Spanisch Fly, kterou když vidíš v akci na vodě, tak je to tanečnice a stejně je to s touhle loďkou, kterou sice nemůžeš nechat ani chvilku bez dozoru,jinak Tě hned ztrestá :-D , ale díky vysoké přídi skvěle proráží válce a tolik se nezalévá jako třeba kursk bez šprajdy a hlavně je obratná, neb jestli je kursk obratný jako štika, což si ovšem nemyslím :-D , tak tohle je pstruh v divoké horské bystřině, který se schová za každý kámen.

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec

Musíte se přihlásit

Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Registrace uživatele - Přihlásit se