PŘÍSPĚVKY V DISKUZI
Chemická škola
O chemické škole
aktualizovat
výpis podle času
strom příspěvků
-
VŠCHT a její...
KriggY@email.cz:
Děkuji za radu, ale já jsem z Prahy.
To už můžu rovnou jít na 1. LK v Praze . . . :)
P. -
VŠCHT a její fakulty II.
Apropo, kdybych se chtěla živit jako ´´Výživový poradce´´, je to dobrý výběr ta FPBT VŠCHT. . . Nebo je nějaká jiná specifičtější fakulta VŠCHT či obor??!
Poraďte mi...
Děkuji moc. -
VŠCHT a její fakulty
Ahojky všem,
Chtěla bych se zeptat, jak je to s těma fakultami, obory..
Když bych chtěla jít na FPBT VŠCHT-Fakulta potravinářské a biochemické technologie . . .
Obory:Biochemie a biotechnologie. . .Praha
Chemie a analýza potravin . . .Praha
Technologie potravin . . .Most
Ty dva obory se studují v Praze a ten třetí v Mostě, je to spravně?? . . . Pochopila jsem to dobře...??! Koukala jsem na jejich stránky..
A nevíte někdo jaký je rozdíl přesně mezi těma oborama?
A zda tato fakulta je jednodušší či složitější studovat s porovnáním jiných fakult VŠCHT??!
Jelikož to chci studovat, mám zájem ale o studium ´´Kombinované´´ tedy dálkové...
Děkuji moc.
Jinak školu mám gymnázium.
P. -
Magisterské studium
Ahoj, budu mít bakaláře z chemie a ráda bych pokračovala v magisterským oboru, nejlépe na Karlově univerzitě popřípadě na Univerzitě palackého.
Vždycky jsem chtěla jít na fyzikální chemii (hlavně z toho důvodu, že to není příliš čistá chemie pouze o vzorcích, rovnicích, ale hlavně skrz to, že to je základ všech dalších chemií a téměř všech jevů v chemii), v poslední době se dočítám, že to není zrovna to "pravé". Můžete mi poradit, jaký chemický obor je ten nej (dle vás) ? :-) Je mi jasné, že taková analytická chemie je nejužitečnější a nejjednodušší si najít práci, ale co ty další ? Co třeba materiálová chemie, anorganická chemie ? O doktorském studiu příliš neuvažuji
Analytiku a organiku nemusím, ale problémy mi to nedělá. Vím, že se jim u státnice nevyhnu ;) Docela mě baví stavba a struktura atomů a molekul, taky mě baví fyzikální metody (NMR, spektrometrie,..).
Mám prostě dilema kam jít, i když mám info o každé chemii, chci myslet taky na budoucnost, abych dobře našla práci. Třeba s takovou anorganickou či fyzikální chemií nevím, co bych dělala :D
Tady přikládám obory, o kterých uvažuji:
materiálová chemie
fyzikální chemie
biofyzikální chemie
makromolekulární chemie
nanotechnologie-
RE: Magisterské...
Tak s fyzikální chemií bys to vážně daleko nedotáhla a nemáš naprosto pravdu když tvrdíš, že tenhle obor je základem ostatních chemických oborů.
Dělej, co tě baví, to musíš nejlépe vědět ty, ale nemám dojem, že by člověk v nějakém chemickém oboru mohl excelovat, když se rozhoduje až u magistra. Bez doktorátu chemie prakticky nemá smysl, pokud nemíříš někam do analytické laborky nebo jsi nenašla u nějakého chemického produktu díru na trhu, kterou umíš vyřešit a máš chuť a sílu jít podnikat.
Nebo myslíš, že za dva roky tě na škole naučí tolik věcí, že si s tím vystačíš po celý život? Chemie znamená celoživotní vzdělávání se a aby člověk mohl něčeho dosáhnout, musí ta touha po znalostech a vzdělání vycházet z něj a ne být vnější, nemůžou ti stačit přednášky a VŠ skripta. Čti, čti čti, ať rychle všechno doženeš, hledej na netu a inspiruj se, co by tě mohlo zajímat nejvíc a na to se zkus zaměřit, svůj záměr s někým povolaným konzultuj. Hodně štěstí.
-
-
-
RE: Vysoká
záleží na tom jak moc chceš mít náročné studium, ale já bych doporučila jít na FPBT v 1. ročníku je to technologie potravin ale do druhaku si už můžeš vybrat kam by ses chtěla dostat jestli na biotechnologii a biochemii nebo zůstat na technologii potr.a nebo analýzu potravin -
RE: Vysoká
pokud chceš biochemii jako takovou, tak jdi na FPBT: http://www.vscht.cz/main/studenti/bakalari12/fpbt.bak.bab.sp.html
jestli máš zájem o chemii jako takovou doporučuji: http://www.vscht.cz/main/studenti/bakalari12/fchi.bak.chemie.sp.html ... a mirkobiologii atp. si můžeš kdykoli volitelně navolit, je jen na tobě, co chceš studovat a uděůat se to určitě dá.. kdyby baby na studijním byly proti, tak třeba mě pomohl děkan naší fakulty, který mne v tom podporoval,a bych si navolila přeměty, které mi budou užitečné do budoucna.
Forenzní analýza se pak přes biologii studuje na FPBT a přes matriály na FCHT. Těžko říct, co je lepšé, mě zajímá oboje, a tak místo 60 kreditů v prváku mám 98 a stíhám, ale teda.. Nemám volnej čas.. :D -
-
-
Soudní
Zdravím. Myslíte, že patolog najde uplatnění, že se bude vraždit pořád a mám šanci se na 2. LF UK dostat z chemické střední školy? Díky.
-
RE: Soudní
tak patolog nemusí bejt jen policejní ne? lidi umíraj i jinak než že je někdo zavraždí.
šakci určitě máš jestli se dobře připravíš :)-
Takže myslíš, že bych měla šanci se dostat...? Chemie mě baví, takže bych chtěla začít u ní např. na Forenzní analýze. :) ale bojím se, že nezvládnu zkoušky na vysokou. Ale zase je hlavní, že mám maturitu a na záleží na každém, jak se připraví. :) Snad se podaří. :D-
-
Co jsem pochopila, jde tady o to, jestli Tě vezmou na soudní lékařství z chemické školy, se základním zaměřením Forenzního analytika, je to tak? Pokud ano, myslím, že šance je a vystihla jsi přesně, co si myslím. Důležitá je maturita a pak záleží na každém. Ale upřímně, nevím, jestli na chemické škole dostaneš takový ten základ pro roky a roky náročného studia. Lepší by na soudní obor byl asi nějaký kvalitní gympl.
-
-
-
-
Musíte se přihlásit
Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Malá plemena