Přihlášení:

Registrace | Přihlášení | Seznam

PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

Chemická škola

O chemické škole

aktualizovat   výpis podle času   strom příspěvků

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec
  • konicektvuj@email.cz konicektvuj@email.cz - 18.04.13 11:20:11

VŠCHT a její...
    KriggY@email.cz:
    Děkuji za radu, ale já jsem z Prahy.
    To už můžu rovnou jít na 1. LK v Praze . . . :)
    P.

• KriggY@email.cz KriggY@email.cz - 18.04.13 19:19:33

RE: VŠCHT a její...
      no vidíš, já jsem z Karlovych Varu a studuju v Olomouci. Pokud chceš dělat výživovýho poradce tak doporučuju to v Brně, s těma oborama na VŠCHT to uplně nevidim

• konicektvuj@email.cz konicektvuj@email.cz - 15.04.13 14:55:21

VŠCHT a její fakulty II.
    Apropo, kdybych se chtěla živit jako ´´Výživový poradce´´, je to dobrý výběr ta FPBT VŠCHT. . . Nebo je nějaká jiná specifičtější fakulta VŠCHT či obor??!

Poraďte mi...

Děkuji moc.

• konicektvuj@email.cz konicektvuj@email.cz - 15.04.13 14:46:32

VŠCHT a její fakulty
    Ahojky všem,

Chtěla bych se zeptat, jak je to s těma fakultami, obory..

Když bych chtěla jít na FPBT VŠCHT-Fakulta potravinářské a biochemické technologie . . .

Obory:Biochemie a biotechnologie. . .Praha
          Chemie a analýza potravin . . .Praha
          Technologie potravin . . .Most

Ty dva obory se studují v Praze a ten třetí v Mostě, je to spravně?? . . . Pochopila jsem to dobře...??! Koukala jsem na jejich stránky..

A nevíte někdo jaký je rozdíl přesně mezi těma oborama?
    A zda tato fakulta je jednodušší či složitější studovat s porovnáním jiných fakult VŠCHT??!

Jelikož to chci studovat, mám zájem ale o studium ´´Kombinované´´ tedy dálkové...

Děkuji moc.

Jinak školu mám gymnázium.
    P.

• ysdfgz ysdfgz - 24.03.13 10:34:55

Magisterské studium
    Ahoj, budu mít bakaláře z chemie a ráda bych pokračovala v magisterským oboru, nejlépe na Karlově univerzitě popřípadě na Univerzitě palackého.

Vždycky jsem chtěla jít na fyzikální chemii (hlavně z toho důvodu, že to není příliš čistá chemie pouze o vzorcích, rovnicích, ale hlavně skrz to, že to je základ všech dalších chemií a téměř všech jevů v chemii), v poslední době se dočítám, že to není zrovna to "pravé". Můžete mi poradit, jaký chemický obor je ten nej (dle vás) ? :-) Je mi jasné, že taková analytická chemie je nejužitečnější a nejjednodušší si najít práci, ale co ty další ? Co třeba materiálová chemie, anorganická chemie ? O doktorském studiu příliš neuvažuji

Analytiku a organiku nemusím, ale problémy mi to nedělá. Vím, že se jim u státnice nevyhnu ;) Docela mě baví stavba a struktura atomů a molekul, taky mě baví fyzikální metody (NMR, spektrometrie,..).

Mám prostě dilema kam jít, i když mám info o každé chemii, chci myslet taky na budoucnost, abych dobře našla práci. Třeba s takovou anorganickou či fyzikální chemií nevím, co bych dělala :D
    Tady přikládám obory, o kterých uvažuji:
    materiálová chemie
    fyzikální chemie
    biofyzikální chemie
    makromolekulární chemie
    nanotechnologie

• Mladydom Mladydom - 29.03.13 15:56:53

RE: Magisterské...
      Tak s fyzikální chemií bys to vážně daleko nedotáhla a nemáš naprosto pravdu když tvrdíš, že tenhle obor je základem ostatních chemických oborů.
      Dělej, co tě baví, to musíš nejlépe vědět ty, ale nemám dojem, že by člověk v nějakém chemickém oboru mohl excelovat, když se rozhoduje až u magistra. Bez doktorátu chemie prakticky nemá smysl, pokud nemíříš někam do analytické laborky nebo jsi nenašla u nějakého chemického produktu díru na trhu, kterou umíš vyřešit a máš chuť a sílu jít podnikat.
      Nebo myslíš, že za dva roky tě na škole naučí tolik věcí, že si s tím vystačíš po celý život? Chemie znamená celoživotní vzdělávání se a aby člověk mohl něčeho dosáhnout, musí ta touha po znalostech a vzdělání vycházet z něj a ne být vnější, nemůžou ti stačit přednášky a VŠ skripta. Čti, čti čti, ať rychle všechno doženeš, hledej na netu a inspiruj se, co by tě mohlo zajímat nejvíc a na to se zkus zaměřit, svůj záměr s někým povolaným konzultuj. Hodně štěstí.

• mary.kolackova mary.kolackova - 18.02.13 15:53:46

Vysoká
    Prosím. Jaký obor byste doporučili na VŠCHT...? :-)

• Elina5 Elina5 - 25.02.13 13:59:48

RE: Vysoká
      záleží na tom jak moc chceš mít náročné studium, ale já bych doporučila jít na FPBT v 1. ročníku je to technologie potravin ale do druhaku si už můžeš vybrat kam by ses chtěla dostat jestli na biotechnologii a biochemii nebo zůstat na technologii potr.a nebo analýzu potravin

• mary.kolackova mary.kolackova - 26.02.13 11:57:20

Děkuji, spíš mě lákají forenzní vědy, mikrobiologie atd. Ale zase chci najít uplatnění i za cenu, že mě ta škola ne jako nebude bavit, všechno od chemie mě baví :)- ale ne že by mě to tak bralo. Takže FPBT je spíše lehčí studium..? :)

• Elina5 Elina5 - 26.02.13 15:17:43

No lehčí výslovně není, ale nejsou zde povinný dvojkové předměty, což se třeba u matiky hodí a u dalších těžších předmětů

• mary.kolackova mary.kolackova - 27.02.13 15:45:18

Děkuju :))

• Elina5 Elina5 - 27.02.13 16:41:25

jinak mikrobiologii zahrnuje obor biochemie a biotechnologie

• mary.kolackova mary.kolackova - 28.02.13 08:17:58

Jo něco takového už jsem taky slyšela. :) Díky, moc jsi mi pomohla. :)

• x.bone.x x.bone.x - 28.02.13 23:39:02

pokud chceš biochemii jako takovou, tak jdi na FPBT: http://www.vscht.cz/main/studenti/bakalari12/fpbt.bak.bab.sp.html
      jestli máš zájem o chemii jako takovou doporučuji: http://www.vscht.cz/main/studenti/bakalari12/fchi.bak.chemie.sp.html ... a mirkobiologii atp. si můžeš kdykoli volitelně navolit, je jen na tobě, co chceš studovat a uděůat se to určitě dá.. kdyby baby na studijním byly proti, tak třeba mě pomohl děkan naší fakulty, který mne v tom podporoval,a bych si navolila přeměty, které mi budou užitečné do budoucna.
      Forenzní analýza se pak přes biologii studuje na FPBT a přes matriály na FCHT. Těžko říct, co je lepšé, mě zajímá oboje, a tak místo 60 kreditů v prváku mám 98 a stíhám, ale teda.. Nemám volnej čas.. :D

• x.bone.x x.bone.x - 28.02.13 23:39:36

pardon za hrubky.. únava..

• mary.kolackova mary.kolackova - 03.03.13 10:44:10

Jo, to znám taky. :) Děkuju moc :))

• lejla.komarkova lejla.komarkova - 07.02.13 09:42:04

Soudní
    Zdravím. Myslíte, že patolog najde uplatnění, že se bude vraždit pořád a mám šanci se na 2. LF UK dostat z chemické střední školy? Díky. :-))

• KriggY@email.cz KriggY@email.cz - 07.02.13 17:20:14

RE: Soudní
      tak patolog nemusí bejt jen policejní ne? lidi umíraj i jinak než že je někdo zavraždí.
      šakci určitě máš jestli se dobře připravíš :)

• lejla.komarkova lejla.komarkova - 13.02.13 14:30:30

Takže myslíš, že bych měla šanci se dostat...? Chemie mě baví, takže bych chtěla začít u ní např. na Forenzní analýze. :) ale bojím se, že nezvládnu zkoušky na vysokou. Ale zase je hlavní, že mám maturitu a na záleží na každém, jak se připraví. :) Snad se podaří. :D

• Elina5 Elina5 - 13.02.13 16:49:28

NA forenzní analýzu na VŠCHT třeba tě vezmou bez přijímaček

• alzbeta.martinakova alzbeta.martinakova - 13.02.13 21:54:01

Co jsem pochopila, jde tady o to, jestli Tě vezmou na soudní lékařství z chemické školy, se základním zaměřením Forenzního analytika, je to tak? Pokud ano, myslím, že šance je a vystihla jsi přesně, co si myslím. Důležitá je maturita a pak záleží na každém. Ale upřímně, nevím, jestli na chemické škole dostaneš takový ten základ pro roky a roky náročného studia. Lepší by na soudní obor byl asi nějaký kvalitní gympl.

Skok na začátek Skok na novější Skok na starší Skok na konec

Musíte se přihlásit

Pokud chcete do diskuze psát, musíte se přihlásit.

Registrace uživatele - Přihlásit se